Griekse minister Varoufakis vindt eurogroep maar “vreemd”

De Griekse minsiter van financiën Yanis Varoufakis heeft in een column in een Iers krant uitgehaald naar zijn onderhandelingspartners in Europa. Hij vindt ze maar vreemde vogels.

Terwijl Griekenland langs de rand van de afgrond scheert, heeft de Griekse minister van financiën Yanis Varoufakis gisteren een ingezonden brief naar de Ierse krant Irish Times gestuurd. In die brief doet hij onder andere z’n beklag over de eurogroep – de gezamenlijke vergadering van alle ministers van financiën van de eurozone – dat hij maar een opmerkelijk orgaan vindt:

”Een onpartijdige toeschouwer van de beraadslagingen in onze eurogroep, zou tot de veilige conclusie komen dat het een vreemd forum is, slecht uitgerust om goede, harde beslissingen te nemen als Europa die echt nodig heeft”, schrijft Varoufakis in een zaterdag in de Ierse krant Irish Times gepubliceerd opiniestuk.

Ook vraagt Varoufakis de Ieren hun lidmaatschap van de euro te heroverwegen, mocht het komen tot een zogeheten Grexit:

Aan het adres van ”onze Ierse vrienden” schrijft Varoufakis hierover onder meer dat zij zich voorafgaande aan het topoverleg moeten afvragen of de eurozone een betere unie is om lid van te zijn als ”Griekenland voor de wolven wordt gegooid ondanks de aard van de voorstellen die donderdag in de eurogroepvergadering zijn ingediend”.

De opmerkingen van Varoufakis komen nadat er al in de voorbije maanden al een paar incidenten zijn geweest tussen Griekenland en de eurotop. Varoufakis en zijn medewerkers hebben concept-overeenkomsten gelekt aan de pers en is op aandringen van de groep Varoufakis vervangen als hoofd van het onderhandelingsteam dat al maanden een nieuw steunpakket probeert te verwerven. Ook kwam Varoufakis in opspraak omdat hij de eurogroepmeeting in Riga heimelijk opgenomen zou hebben.

Dijsselbloem heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van de Griekse minister van financiën. In een eerder stadium liet de Nederlander wel weten te vinden dat de Grieken te kritisch zijn en te veel voorstellen afwijzen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. CJD

  Daar heeft Varouvakis 1000% gelijk in. Deze democratisch door het Griekse volk gekozen regering is verkozen tot een reden. Omdat de Grieken het zat zijn, alle corruptie daar door banken en politici, belastingontduikers, enorme inkomensverdeling en daarboven op komen de IMF Troica en de dictatoriale EUSA die ze dwingen tot loonen pensioen bevriezingen.

  Deze Griekse regering heeft in de eerste plaats de zich aan de beloftes te houden en interesses van eigen bevolking. Ze zijn de EU totaal NIKS schuldig

 2. CJD

  Hoe vaak ik dit al gezegd heb ben ik inmiddels de tel kwijt maar zuurpruim Dijsselbloem kan deze overkomsten en afspraken in zijn achterste plaatsen

 3. Ikora

  De houding “jullie zijn schuldig want jullie hebben ons niet tegengehouden” is niet vreemd zeker.

 4. Lieftinck

  Straks komt Merkel met veel geld, de Grieken doen een paar concessies, er komt voor een deel schuldenverlichting, de rest van de schulden hoeft pas te worden afbetaald in het jaar 3100.

  Er is dan niets opgelost het NOS journaal zal in een 5 mei stemming verkeren, DE GRIEKEN ZIJN GERED, terwijl ze in de vernieling geholpen zijn.

  Om herhaling te voorkomen komt het spleetje met zijn Eurobonds, de transferunie is een feit.

  Rutte moet hard lachen bij het NOS journaal, we hebben de crisis opgelost!

  En zo is het, papegaait het NOS.

  1. Lieftinck

   Wat ik nog vergeten was, de Grieken blijven in de Eurozone.

 5. halo1

  Hoplijk trapt de EU die Grieken eruit.. ze nog flink beledigen ook: van cultuurscheppers tot bananenrepubliek verworden. Het is sowieso onzin ..want hoe linkser een land gaat stemmen.. des te meer het zijn extreem-linkse droomwensen (werken tot je 48e enz) vervuld zou zien.. onzin natuurlijk : normaal gesproken laat je extreem-linkse idioten buiten de regering.. en dat zou dan nu niet kunnen? Stel een voorbeeld. die Russen zijn zelf zo arm als de mieren. Als Europa dan moet dan vooral een Europa dat zich niet laat piepelen door extreemlinkse idioten…eruit!

  1. CJD

   Als jij een voorbeeld zou kunnen nemen aan je eigen suggesties , je begint hier onderhand erg te vervelen met je onzinnig gebral

 6. Bromsnor

  Zet er toch een streep onder en laat de Grieken vertrekken uit de EU.

  De belastingbetaler kan anders blijven opdraaien voor de bodemloze put die Griekenland heet.

 7. Bromsnor

  Wederom heeft Geert Wilders gelijk gekregen.

  Die waarschuwde al jaren terug bij een debat dat we het geld kwijt zijn.

  De Jager beweerde in datzelfde debat dat we al het geld ,met rente, zouden terugkrijgen.

  De Jager heeft geen gelijk gekregen; Wilders wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.