Hans Teeuwen brengt album vol Nederlandstalige popmuziek uit

De cabaretier gaat weer iets anders doen: op 28 augustus brengt de grappenmaker een cd vol Nederlandstalige pop op de markt.

Het laatste dat we van Hans Teeuwen hoorden, waren enkele filmpjes over de islam die hij eind vorig jaar maakte. Ook trad hij op bij Het Festival van het Vrije Woord in Amsterdam twee maanden geleden, waar Teeuwen ISIS belachelijk maakte.

Maar dit jaar gaat de gelauwerde cabaretier ook weer eens iets anders doen: hij brengt een CD uit vol popmuziek, en noemt deze ‘Popstukken’:

Hans Teeuwen brengt na de zomer zijn eerste Nederlandstalige popalbum ‘Popstukken’ uit. Vanochtend verscheen de eerste videoclip ‘Doe Het Nou’ al op YouTube. Het is niet de eerste keer dat Teeuwen met een album komt. In 2010 maakte hij al het Engelstalig jazz-album: How It Aches.

Het album – opnieuw begeleid door de band The Painkillers – geeft een kijkje in Teeuwens bizarre brein en wereld. Met popnummers als Poppendokter Bob, Bloedbad.nl en Bang verwachten we dat het album lekker absurd wordt. De clip van Doe het Nou belooft in ieder geval veel geks – en goeds.

Een voorproefje krijgen we alvast met de videoclip van “Doe het nou.” Met een communistische hoed op z’n hoofd zingt Teeuwen over gewoon doen waar je zelf zin in hebt:

.

Hans Teeuwen heeft al meerdere albums op z’n naam staan. De meesten bevatten studio-opnames van liedjes die hij tijdens theatertours ten gehore bracht als onderdeel van zijn cabaretprogramma’s. Maar in 2010 verscheen Painkillers, een album met jazz-liedjes waarmee Teeuwen ook door het Verenigd Koninkrijk getourd heeft.

Ook Popstukken krijgt een theatertour: Teeuwen zal verschillende plekken aandoen in Nederland en Vlaanderen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.