Hoe een gewone vader na de dood van zijn dochter een wereldwijde held werd voor heroïne-verslaafden

Geen categoriejun 03 2015, 9:00
Hij verloor zijn dochter aan deze zware drugs, maar gebruikte haar dood als een manier om anderen te helpen.
Molly Parks was in vrijwel ieder opzicht een gewone inwoonster van de Amerikaanse staat New Hampshire. Ze werkte in een taartfabriek en had flink wat vrienden.
Toch was Molly een beetje anders dan de meeste van haar leeftijdsgenoten (ze was 24 jaar oud): ze was namelijk zwaar verslaafd aan heroïne. Ze had verschillende malen geprobeerd om er vanaf te komen, maar dat lukte haar steeds niet.
[caption id="attachment_111906" align="aligncenter" width="515"]Screen Shot 2015-06-03 at 09.56.10 Ondanks haar verslaving had Molly een normale baan[/caption]
Molly's verhaal zal andere drugsverslaafden ongetwijfeld bekend voorkomen. Ze begon met softdrugs en alcohol, toen begon te pillen te gebruiken, en ze eindigde uiteindelijk met het bijzonder verslavende heroïne. In april van dit jaar ging ze, terwijl ze aan het werk was, naar de WC waar ze zichzelf een nieuwe dosis gaf: helaas was de shot te zwaar. Ze kreeg een overdosis en overleed.
[caption id="attachment_111907" align="aligncenter" width="570"]Een maand voor haar dood veranderde Molly haar profielfoto nog. Vijf weken later was ze dood. Een maand voor haar dood veranderde Molly haar profielfoto nog. Vijf weken later was ze dood.[/caption]
In Amerika wil men graag voorkomen dat drugsdoden een stigma op zich geplakt krijgen, wat dan ook de reden is dat er bij doodsoorzaak in de officiële aankondiging vaak iets staat als "plotselinge dood" in plaats van "overdosis."
[caption id="attachment_111908" align="aligncenter" width="300"]Drie jaar geleden toen Molly minder getekend was door haar verslaving. Drie jaar geleden toen Molly minder getekend was door haar verslaving.[/caption]
In Molly's geval veranderde dat echter allemaal toen haar vader zijn Facebook-pagina gebruikte om uit te leggen wat er echt gebeurd was. Hij tagte Molly daarbij zodat haar vrienden en volgers de post ook zouden zien:
Screen Shot 2015-06-03 at 09.35.47
In een mum van tijd ging Toms post (Molly's vader) viraal. De ene na de andere lezer deelde het verhaal en hij werd het onderwerp van veel nieuwsberichten.
Het Amerikaanse IJReview besloot vervolgens om Tom op te zoeken om met hem te praten - zowel over de populariteit van zijn post als over de verslaving van zijn dochter (én die van anderen). Het resultaat is een bijzonder mooie (korte) video, waarin Tom uitlegt dat hij de afgelopen tijd veel berichten heeft gekregen van drugsverslaafden die, na het lezen van zijn bericht, besloten hebben om zich op te laten nemen in een afkickkliniek. Ook legt hij uit dat ouders en andere gezinsleden en vrienden van verslaafden de hoop nooit mogen opgeven; zolang de verslaafde ademhaalt is er een kans dat hij of zij kan afkicken.
Je kunt Tom volgen op Facebook. Sinds de dood van zijn dochter Molly is hij 100% bezig met het bestrijden van drugsverslaving.
[video width="640" height="272" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/How-an-Everyday-Dad-Became-a-Worldwide-Source-of-Hope-for-Heroin-Addicts-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten