"IMF blokkeerde compromis tussen eurozone en Griekenland"

Geen categoriejun 14 2015, 21:00
Het Internationaal Monetair Fonds zou voor een mogelijk compromis zijn gaan liggen.
Volgens de Frankfurter Algemeine Zeitung heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ervoor gezorgd dat de eurozone en Griekenland nog geen compromis met elkaar hebben gesloten.
Volgens het voorstel van Juncker zou Griekenland niet verder hoeven te bezuinigen op de pensioenen, maar zou er wel 400 miljoen euro gesneden moeten worden in Defensie. Het voorstel zou goedkeuring hebben van zowel de Franse president Hollande als de Duitse bondskanselier Merkel.
Ingewijden voegen daar aan toe dat de spanningen tussen het IMF en de Europese Commissie de afgelopen dagen flink zijn toegenomen. Dit zou komen doordat IMF-baas Christine Lagarde eerder had toegezegd akkoord te gaan met bovenstaande deal. Blijkbaar heeft zij zich, als we de bronnen moeten geloven, op het laatste moment bedacht.
Ondertussen ontkent het IMF alles. Volgens het Internationaal Monetair Fonds gaat het zijn gangetje en is Lagarde niet voor het compromis gaan liggen. Volgens die lezing is er dus nog altijd sprake van een conflict tussen Parijs en Berlijn aan de ene kant, en Athene aan de andere.
Zoals wij eerder al berichtten is de kans groot dat er de komende dagen weinig vooruitgang wordt geboekt. Tenminste, er zullen naar alle waarschijnlijkheid geen bindende afspraken worden gemaakt. Als dat deze week al gebeurt dan zal dit vrijwel zeker op donderdag zijn, als de Europese ministers van Financiën bij elkaar komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten