ISIS krijgt klappen in Libië

Geen categoriejun 23 2015, 15:16
ISIS is niet alleen actief in Syrië en Irak, maar verspreidt zich door het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika.
De radicale terroristen van ISIS beperken hun strijdtoneel niet tot Syrië en Irak. De laatste tijd krijgt de beweging steeds meer internationale vertakkingen. Zo worden ze steeds sterker in de Gazastrook, en ook in Afghanistan krijgt de beweging steeds meer voet aan de grond.
Ook in Libië heeft ISIS een afdeling. Vorig jaar oktober namen de terroristen de stad Derna volledig over. Sindsdien plegen ze regelmatig aanvallen op het Libische leger en andere milities die in het door burgeroorlog verscheurde land actief zijn. Zelfs de beruchte ISIS-strijder Jihadi John vond zijn toevluchtsoord in Libië. Het leek erop dat ISIS het hele land zou overnemen.
Na een lange opmars van de extremistische beweging in Libië, lijkt het er nu echter op dat andere Libische milities er in slagen om ISIS terug te dringen. Vooral de groep Libyan Dawn heeft zware klappen toegebracht door middel van luchtbombardementen. Tientallen ISIS-terroristen zijn gedood en de groep is helemaal verdreven uit Derna. De Derna Council, een groep die loyaal is aan de Libische regering, is nu Derna aan het uitkammen op zoek naar verborgen explosieven en achtergebleven ISIS-strijders.
Of de inwoners van Derna nu een gematigder regime te wachten staat, is nog maar de vraag. De Derna Council is namelijk gelieerd aan Al Kaida.
In het onderstaande filmpje is te zien hoe ISIS-strijders weerstand proberen te bieden tegen strijders van Libyan Dawn.
[video width="1280" height="720" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/New-ISIS-release-from-Libya-Fighters-assault-Libyan-dawn-positions-near-Tripoli-June-2015.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten