Kapper was zwaar verslaafd aan drugs. Afgekickt besluit hij om verslaafde daklozen te helpen

Geen categoriejun 27 2015, 16:00
"Fris geknipt, frisse start."
Dat is het motto van Nasir Sobhani. Deze zwaar getatoeëerde kapper is in weinig tot geen tijd een ware held geworden in zijn woonplaats, Melbourne. De reden? Hij helpt (vaak verslaafde) daklozen aan een gratis knipbeurt. Nadien voelen ze zich vaak veel beter en hebben ze meer zelfvertrouwen.
Hij reist op een ietwat onorthodoxe wijze door zijn wijk Footscray: met een skateboard. Als hij een dakloze ziet die een knipbeurt kan gebruiken stopt hij en haalt hij zijn gereedschap uit zijn tas. De dakloze gaat ergens zitten en voila, enige tijd later ziet hij (of zij) er weer fris en fruitig uit.
De reden dat hij zich inzet voor de daklozen, die vaak verslaafd zijn aan alcohol of drugs? In het verleden had hij zelf last van een serieuze drugsverslaving. Zoals hij uitlegt:
"Ik herinner me de dagen waarop ik mezelf haatte en niet eens in de spiegel kon kijken zonder te huilen."
Nasir ziet hetzelfde bij zijn dakloze klanten:
"Ze schamen zich voor wie ze zijn."
Nasir besloot om daklozen te helpen nadat hij drie jaar geleden een glazenwasser ontmoette die een maand clean was. Om dat te vieren besloot hij om naar de kapper te gaan. Toen Nasir klaar was met zijn werkt had er werkelijk een transformatie plaatsgevonden: de glazenwasser zag er opeens heel anders uit. Zo anders, zelfs, dat zijn moeder - die erbij was - in tranen uitbarstte.
De Australische kapper wil andere verslaafden graag hetzelfde gevoel geven en ze tegelijkertijd aan te moedigen om te kicken. Op deze manier denkt hij een grote impact te hebben; zijn klanten zijn het daar helemaal mee eens.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/PLGRM-presents-THE-STREETS-BARBER-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten