Nederlandse vrouw mogelijk gekidnapt in Kabul

Geen categoriejun 22 2015, 13:00
De vrouw is opeens verdwenen in Afghanistan.
Nu.nl bericht dat Afghaanse media op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken van het land melden dat een Nederlandse vrouw mogelijk ontvoerd is in Kabul, de Afghaanse stad. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken erkent de berichtgeving te hebben gezien, maar zegt er verder geen commentaar op te willen geven:
"Over ontvoeringen doen wij in het belang van de betrokkenen nooit uitspraken."
Ondertussen is er vooral veel onduidelijkheid over de vrouw, wie zij is en voor wie ze werkt. Hulporganisatie Cordaid zegt in ieder geval geen Nederlandse vrouwen in Afghanistan te hebben. Andere hulporganisaties die benaderd zijn door Nu.nl hebben nog geen antwoord gegeven op de vraag of zij er mogelijk bij betrokken zijn.
Hoewel moslimfundamentalisten in het verleden vaak bewust en opzettelijk westerlingen hebben ontvoerd is het mogelijk dat het dit keer geen voorbereidde actie was. Het is namelijk mogelijk dat de gijzelingsactie gelinkt is aan een terroristische aanval van de Taliban die eerder vandaag plaatsvond. Strijders van de radicaal-islamitische organisatie probeerden het Afghaanse parlementsgebouw binnen te dringen, maar werden al snel teruggedrongen.
In plaats van de strijd op te geven verschansten ze zich vervolgens in een nabij gelegen gebouw. Het zou niet opzienbarend zijn als ze in de tussentijd onschuldige mensen gijzelden in een poging om het Afghaanse leger ervan te weerhouden een grote operatie op te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten