Ongelooflijk! Motorcoureur heeft de schrik van zijn leven, maar doet dan dit.

Geen categoriejun 29 2015, 21:00
Met de finish in zicht lijkt deze coureur onverhoopt ineens alles mis te zien gaan. Maar een geniale ingeving redt de man zijn leven, en zijn race.
Op het TT-circuit in Assen wordt er heel wat afgeracet: auto's, vrachtwagens en zelfs pijlsnelle motors scheuren daar op dagelijkse basis hard door de bocht. Zo was ook de coureur Niklas Ajo met zijn voertuig de snelheidsduivel aan het uithangen. Niet zonder succes, want Niklas reed op de achtste positie. Dat was één van z'n beste posities tot dusverre, dus de jongen was trots.
Onverwachts gaat het dan vlak voor de finish ineens mis. De motor glipt onderuit, en Niklas gaat recht op een muur af. Maar de jongen denkt even snel als hij racet, en dus zet hij zich schrap met z'n handen nog aan het stuur. Hij gebruikt zijn lichaam als een levende rem.
motogp-ajo_2
En het werkt! Niet alleen ontwijkt de pientere motorcoureur daarmee een keiharde knal tegen de muur, maar ook weet hij zichzelf én zijn motor op een veilige wijze over de finishlijn te manoeuvreren.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/Niklas-Ajo-Amazing-High-Side-Save-And-Race-Finish.mp4"][/video]
.
Daar heb je toch echt wel talent voor nodig!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten