Puinhoop op Schiphol door ernstige beveiligingsproblemen

Geen categoriejun 03 2015, 14:00
Er is een groot probleem op Schiphol.
De Telegraaf bericht dat de beveiliging op Schiphol te kampen heeft met ernstige beveiligingsproblemen. Cabine-en cockpitpersoneel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM heeft dat gezegd tegen de krant voor wakker Nederland.
Crews uit niet-Europese landen worden woensdag bij aankomst niet gecontroleerd bij de checkpoints omdat de pasjes niet goed werken. Er is sprake van ernstige kinderziektes´, zo stellen piloten en stewardessen, die anoniem willen blijven. De bemanningen worden ook op de verkeerde plaatsen op de luchthaven afgezet, iets dat tot veel irritatie leidt.
De reden dat het misgaat? Schiphol is vandaag overgaan op een nieuw systeem. De bedoeling is dat het efficiënter gaat door reizigers van buiten de Europese Unie door een centrale beveiliging te laten gaan. Op die manier hoeven passagiers van wie de herkomst al bepaald is niet nog een keer gecontroleerd te worden.
Normaal gesproken moeten reizigers van buiten de EU binnen komen op pier E, F, en G. Vandaag komt daar pier D bij. Dit betekent dat zij per bus vervoerd moeten worden, wat grote problemen oplevert o.a. door de ochtendspits.
Ondertussen hebben de bouwwereld en de beveiliging serieuze kritiek op het nieuwe systeem. In hun ogen is het namelijk niet veilig. Daar komt nog eens bij dat Schiphol de tijd niet heeft genomen om het nieuwe systeem te testen. De luchthaven is in één keer overgegaan op het nieuwe systeem, wat logischerwijs flink wat problemen oplevert. Het is immers bijzonder lastig om dit soort systeemveranderingen zomaar even door te voeren.
Reis jij vandaag via Schiphol? Zo ja, is het jou ook opgevallen dat het chaotisch was?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten