Rechter spreekt vermeende leden van Hofstadgroep vrij

Geen categoriejun 17 2015, 21:00
Vrienden en bekenden van Mohammed Bouyeri zijn vandaag vrijgesproken, omdat de rechter niet genoeg bewijs zag om ze te veroordelen.
Er komt definitief geen straf voor Fahmi B. en Youssouf E. De rechter heeft vanmiddag besloten dat er niet genoeg feiten aangeleverd zijn om te bewijzen dat de twee ooit deel hebben uitgemaakt van de radicaal-islamitische terreurgroep:
Na tien jaar heeft het gerechtshof in Den Bosch twee vermeende leden van de 'terroristische organisatie' Hofstadgroep vrijgesproken. Dat bevestigt advocaat Bart Nooitgedagt woensdag. Het hof kwam volgens Nooitgedagt tot dit oordeel omdat er onvoldoende overtuigend bewijs is dat de twee deel hebben uitgemaakt van de Hofstadgroep. Het gaat om Fahmi B. en Youssouf E.
De Hofstadgroep kreeg landelijke bekendheid toen één van diens leden, Mohammed Bouyeri, in november 2004 filmmaker Theo van Gogh vermoordde. Bouyeri verdween hiervoor levenslang achter de tralies.
Meer dan tien jaar later zijn de wegen van de leden van voormalige terreurgroep gescheiden en is iedereen met iets anders bezig. Voormalig lid Bilal L. heeft het salafisme afgezworen en is nu jongerenwerker voor de Gemeente Amsterdam. Jason Walters heeft in de cel gezeten, maar is inmiddels weer op vrij voeten. Hetzelfde geldt voor Samir A., die een celstraf heeft uitgezeten maar weer een vrij man is.
Jasons broer Jermaine (ook lid van de groep) is met zijn hele gezin afgereisd naar Syrië om zich bij terreurorganisaite ISIS aan te sluiten, en is daar naar verluid bij een bombardement om het leven gekomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten