Slimme ontwerper heeft een geweldig idee, en mensen met dyslexie zullen hem dankbaar zijn

Geen categoriejun 20 2015, 11:00
Dyslexie is een aandoening die nog heel vaak verkeerd begrepen wordt. Maar daar komt binnenkort een einde aan als het aan grafisch ontwerper Daniel Britton ligt!
Het is niet altijd eenvoudig om dyslexie te herkennen bij mensen. Vaak wordt de aandoening - waarbij mensen moeite hebben met lezen en schrijven - aangezien voor luiheid, of gemakzuchtigheid. Maar dat is niet wat het is: mensen met dyslexie hebben oprechte moeite de letters te lezen die voor anderen zo vanzelfspreken zijn.
Daniel Britton is een grafisch artiest, en herkende dit probleem. Hij heeft namelijk zelf ook dyslexie. De intelligente jongen wilde dat zichtbaar maken voor de rest van de wereld, maar hoe doe je dat? Na wat wikken en wegen was hij eruit. Dat doe je dus zo:
29A3B0E700000578-3124951-Mr_Britton_told_MailOnline_he_removed_parts_of_letters_as_shown_-a-17_1434382770381
Daniel ontwierp een nieuw lettertype waarbij hij bij elke letter onderdelen weghaalden, waardoor ze lastiger - of soms zelfs vrijwel onmogelijk - te herkennen zouden zijn voor de gemiddelde lezer. Probeert u de tekst rechts van het alfabet maar te lezen. Lastig, hè?
CHjWe3jWUAA8S8K.jpg large
"Wat dit lettertype doet is het vertragen van de leestijd van een niet-dyslectisch persoon tot de snelheid van een dyslect," zegt Daniel over zijn ontwerp. En zeg het zelf: dat lukt vrij aardig. Kan jij de bovenstaande tekst naast het alfabet zonder problemen of al teveel spieken doorlezen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten