Terreurverdachte Frankrijk nam selfie met onthoofd slachtoffer

Geen categoriejun 27 2015, 21:00
Er komt meer informatie naar buiten over de aanslag in Frankrijk van gisteren.
Zo bericht Nu.nl vanavond dat "belangrijkste verdachte van de aanval op een Franse fabriek" een selfie nam "met zijn onthoofde slachtoffer." Daarna zou hij de foto gestuurd hebben naar een vriend of kennis.
Hoewel de autoriteiten nog aan het uitzoeken zijn wie de ontvanger van de gruwelijke foto was is de kans groot dat die persoon zich op dit moment in Syrië bevindt. Dat maakt de kans groter dat de aanslag inderdaad opgezet is door ISIS, de terroristische organisatie die grote delen van Irak en Syrië bezet en een radicaal-islamitisch kalifaat heeft uitgeroepen.
De vermoedelijke dader is een vrachtwagenchauffeur die in het verleden banden met radicale moslims onderhield. Hij weigert te praten. Vrijdag reed hij met een truck door de omheining van een fabriek bij Lyon en bracht een aantal gasflessen tot ontploffing.
Ondertussen hebben de Franse autoriteiten meer mensen opgepakt. Zowel de zus als de vrouw van de dader zitten op dit moment vast en worden verdacht van betrokkenheid bij deze gruwelijke terroristische aanslag. Zoals al eerder bericht was het onthoofde slachtoffer de oud-werkgever van de dader.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten