Video van in elkaar geslagen man die zijn wijk wilde helpen gaat viraal... en zorgt ervoor dat hij rijkelijk beloond wordt

Geen categoriejun 06 2015, 20:00
De man op de foto hierboven wilde graag een gemeenschapscentrum bouwen in zijn (zwarte) wijk. Dat kwam hem duur te staan.
Ronald Moon Jr. kreeg de beschikking over het huis van zijn vader en besloot om het pand als gemeenschapscentrum te gebruiken. De wijk waar het huis staat, in de stad Cincinnati, kan in dat opzicht namelijk wel wat hulp gebruiken.
Helaas kwam die ambitie hem duur te staan. In een video die hij zelf op YouTube zette legt hij namelijk uit dat hij overvallen is door vijf buurtbewoners - drie mannen en twee vrouwen - die hem vreselijk in elkaar sloegen. Ronald huilt van de ellende en heeft blauwe plekken, schrammen en zelfs bloed op zijn gezicht.
"Dit is wat ze me aangedaan hebben," zegt hij, terwijl hij zijn gezicht, armen en rug laat zien. Zijn frustratie krijgt de overhand: terwijl hij uitlegt wat hij wilde doen en bereiken met het gemeenschapscentrum rollen de tranen hem over de wangen.
Een bijzonder triest verhaal, natuurlijk, maar gelukkig is er een goede afloop. Ronald legt namelijk ook uit dat hij hulp nodig heeft van anderen; in zijn eentje lukt dit niet. Hij moet er vrijwilligers bij betrekken en middelen aanschaffen om het huis te verbouwen (en te beveiligen).
“I left my job two months ago to fully dedicate myself to this but foolishly struggled to seriously ask for help,” Moon wrote. “I realize that everyone cannot offer 100% or even sometimes 10% of their time to a cause they regard as just but for me, this is worth it and I can make the sacrifice but I seriously need help.”
Het gevolg? De GoFundMe-actie heeft in weinig tot geen tijd meer dan $50.000 opgeleverd. Donateurs waren geraakt door Ronalds verhaal en willen hem maar wat graag helpen om zijn droom te verwezenlijken. Het zal ongetwijfeld niet lang duren voor hij zijn doel bereikt heeft.
Hier is de video die in korte tijd viraal is gegaan:
[video width="202" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/06/1853-Kinney-Avenue-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten