Volkskrant: Sinds ‘minder, minder’ heeft de PVV geen enkele invloed meer

Volgens de Amsterdamse krant heeft Geert Wilders zijn partij effectief buitenspel gezet met de ‘minder, minder, Marokkanen’-uitspraak.

Is is inmiddels alweer bijna anderhalf jaar geleden sinds Geert Wilders het publiek van een cafézaaltje in Den Haag liet scanderen dat “we in Nederland en Den Haag” niet meer, maar “minder, minder, minder” Marokkanen verlangen. Op die bewuste avond na de gemeenteraadsverkiezingen verdween de PVV-leider vervolgens van het podium met de opmerking dat ‘we dat gaan regelen.’

De uitspraken zouden een storm veroorzaken: politici van andere partijen keurden Wilders’ uitspraak onmiddellijk af, en ook regende het aangiftes tegen de rechtse politicus. Vijftien maanden na dato is die storm nog altijd niet gaan liggen, zo leerde De Volkskrant na een rondje te hebben gemaakt langs de partijen in de Tweede Kamer, en hun stemgedrag geanalyseerd te hebben:

De PVV is sinds de ‘minder, minder’-uitspraken van Geert Wilders politiek buitenspel gezet op het Binnenhof. De partij heeft grote moeite Kamerleden van andere partijen te vinden die PVV-moties mede willen ondertekenen. Omgekeerd zoeken andere partijen nog maar zelden de steun van de PVV. De PvdA stemt tegen alle PVV-moties, ongeacht de inhoud, VVD en SP hebben sinds maart 2014 geen enkele PVV-motie meer mede-ondertekend.

Dit blijkt uit een inventarisatie van het stemgedrag van het afgelopen jaar.

De Volkskrant riep in herinnering hoe onlangs Fleur Agema nog van het mede-ondertekenen van een motie van wantrouwen tegen staatssecretaris Van Rijn werd gehouden door de SP en het CDA. Maar het fenomeen is breder dan dat, aangezien de SP sinds maart 2014 geen enkele motie met de PVV meer samen heeft ingediend. Hetzelfde geldt voor de VVD. De liberale partij is er heel duidelijk in hoe dat zo komt:

“Omdat Wilders ‘minder, minder’ niet terugnam, stopte daar onze samenwerking”

Aldus vice-fractievoorzitter Tamara Venrooy-Van Ark.

Overigens is de verminderde bereidheid van andere partijen in de Tweede Kamer niet de enige reactie op de gewraakte uitspraken die PVV-leider Wilders deed. De partijleider hangt ook nog altijd een vervolging boven het hoofd. Ook zijn er twee Kamerleden opgestapt als reactie op het destijds gegeven statement.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

135 reacties

 1. Limburgse Kuifje

  15 Maanden geleden en voor Tim is dit al weer bijna anderhalf jaar geleden. Je zult die tussenliggende tijd maar moeten ‘hangen’ (lol).

  En echt democratisch is het parlement. De PvdA stemt tegen alle PVV-moties, ongeacht de inhoud, tja de partij die altijd voor het eerlijke verhaal gaat, voor een sociaal en sterker Nederland en die mensen dus op voorhand gewoon buitensluit. OP NAAR DE NUL ZETELS met hen, die anti-democraten.

  1. Ronald Zomer

   Tuurlijk is heel de elite zo bang voor die ene partij die altijd gelijk heeft.

   Eerst verzwegen ze Geert. Dat hielp niet.
   Toen gingen ze in discussie. Die verloren ze.
   Daarna werd de PVV gedemoniseerd : terwijl ze zelf NSB landverraders zijn.
   Nu proberen ze weer de PVV te verzwijgen en met laffe rechtszaken (ook elite die rechters!!!) aan te vallen.

   Maar als je gelijk hebt voor de volle 100% :
   – Multi culti is géén verrijking van NL, maar een verarming
   – 2/3 misdaad komt door 10% buitenlanders
   – marrokaanse cultuur past hier niet, nooit,..
   – thee drinken helpt niet
   – Quat kauwers horen hier niet
   – Geen uitkeringen voor buitenlanders
   – Grieken betalen niet terug
   – Geen geld naar de Grieken!
   – Dobbernegers moeten terug, net als in Australië
   – Puinhopen van VVD en PvdA moet straks door de PVV worden opgeruimd.

   etc…

   Altijd gelijk!

   Zeker beangstigend voor de elites die Nederland verraden hebben buitenlandse laffe weglopers.

   De welvaartstaat is opgeofferd, onze ouderen zijn opgefofferd, ons geld, is opgeofferd… aan een ideaal van EU, Euro en Multi culti…

   Erge is dat er nog meer gelijk komt voor Geert:
   – aanslagen
   – verdergaande misdaad vanuit Multi culti hoek
   – alle weed in Tilburg is van Turken
   – Multi culti’s hebben al jaaaren een basisinkomen
   etc…

   Hoeveel gelijk kan je hebben? En tevens “hoe bang kan je zijn als elite, dat dit eindelijk Nederland Breed bekend wordt”…

   De zielepoten van Den Haag, uren zijn geteld…

 2. Simon Brouwenstein

  De PVV is een aflopende zaak en de invloed was sedert de laffe vlucht uit Rutte I überhaupt al nihil.

  Waarom besteden we nog aandacht aan die carnavalsvereniging?

  1. Wim

   Derde partij in Nederland volgens de laatste peilingen de grote klapper moet nog komen. Eerst even de PVDA begraven. Zeker nu Geert ook weer gelijk had met Griekenland. Maar wanneer heeft Geert geen gelijk.
   Maar als je dan toch met jouw onzin wil komen, beter vluchten dan zoals de PVDA je kiezers vermoorden met laffe leugens. Ach Brouwersteintje de hele politiek is carnaval zeker de linkse,. En Timmie ,die stukken zijn zo doorzichtig, die gaat voor de partij van een corrupte advocaat.

   1. Nog1

    Peilingen zijn nonsens, dat hebben we de afgelopen 3 verkiezingen wel geleerd dacht ik.

  2. -Harry

   De pvda VIJF EN TWINTIG ZETELS MINDER , in de peilingen .

   Waarom nemen we die NSB-derivatenclub nog serieus ?

   1. Simon Brouwenstein

    Beste Harry,

    Peilingen zijn dagkoersen en dat geldt zeker voor PVV en PvdA. De PVV doet het altijd heel erg goed in de peilingen maar slecht in de verkiezingen. Bij de PvdA is dat, in elk geval als het de Kamerverkiezingen betreft, andersom.
    De PvdA staat er in de peilingen, net zoals vaak in het verleden, inderdaad beroerd voor. De kans is echt aanwezig dat een deel van het electoraat over gaat lopen naar GL en D66. Voor het beleid zal dat waarschijnlijk weinig uitmaken, dus daar kan ik verder ook niet zo mee zitten.

    1. toetssteen

     @Brouwenstein
     Vandaar dat de PvdA het zo goed deed bij de P.S. verkiezingen. Uhuh, en dat is tevens de reden waarom dit kabinet nog steeds een fikse meerderheid in de E.K. hebben……….

  3. poldi

   Speciaal voor Simon Brouwenstein
   ———————————————–
   Een filmpje van de PVV met Mohammed-cartoons is zaterdag door een “misverstand” niet uitgezonden op de publieke omroep.

   1. Nog1

    Special voor Pimsch
    ———————————

    Woensdag wordt het goede filmpje zeker door de NPO uitgezonden, aldus Wilders

    1. Pimsch

     Dan kent u me slecht. Volg mijn historie van bijdragen.
     Ik zeg met regelmaat dat schimp en spot niet de weg is. Weerlegging is beter.
     http://www.answering-islam.org/Dutch/index.htm
     http://www.answeringmuslims.com/

  4. carthago

   Minder, minder, minder griezelstein en de Volkskrant. Beter voor de vrede en veiligheid.

  5. Anna

   Brouwenstein. Liever horen bij een geweldloze carnavalsvereniging die bevolking waarschuwt voor een zeer gevaarlijke ideologie die Joden/christenen en alle andersdenkenden overal in de wereld aan het uitmoorden is omdat ze een andere mening hebben, een tekeningetje maken of kritiek hebben dan bij deze hatende, racistische, antisemitische groep te horen.
   Het bewijs dat de PVV in zijn gelijk staat wordt dagelijks gegeven.
   Andere partijen willen de kiezers van de PVV terug. Maar bij de PVV zitten mensen met een goede toekomst visie die alle andere partijen uit grote angst niet willen zien.

  6. LantR.fant

   U herinnert zich misschien nog dat de verhoging van de Vmax op snelwegen naar 130 enorme politieke commotie teweegbracht? Omdat de PVV gedoogpartner was van het kabinet dat dit voorstelde.

   U herinnert zich misschien nog dat de 1e kamer zich tijdens Rutte 1 ineens ging gedragen als 2e kamer?
   Omdat links Nederland het niet kon verkroppen dat de PVV gedoogpartner was.

   En zo kan ik nog wel een tiental A4tjes doorgaan.
   Breng ik u in herinnering dat in de jaren ’70 de kamer opstapte als Janmaat het woord nam. Je hoefde het niet met de man eens te zijn, maar dat gebaar was wel het ultieme gebaar van antidemocratie en van intolerantie….. van nota bene dat deel van de politiek dat zich noemde. Van dubbele moraal gesproken.

   Ik stem geen PVV omdat Wilders geen politieke partij overeind kan houden. Maar op heel veel punten heeft de man 200% gelijk. Dat wel.

   Zelfs met zijn uitspraak “minder, minder” want de Marokkaanse gemeenschap heeft zich met haar structurele wangedrag wel tot de stront van onze samenleving gemaakt.
   Niet omdat ze Marokkaans is, niet vanwege de islam, waarmee ze loopt te koketteren, maar vanwege haar ultieme wangedrag, haar doelloosheid en haar uitvretersmentaliteit.
   En zolang de Nederlandse politiek dit soort lieden massaal omarmt zal er de behoefte zijn aan een Wilders.

   Afijn, Fortuyn werd doodgeschoten -door een politiek correct exemplaar- Wilders graaft zijn eigen graf, maar er komt een ander, die denkt als Adolf Hitler en die zich voordoet als Alexander Pechthold.
   En dan gaan we echt de problemen tegemoet.
   Met dank aan dit incompetente zootje in 070 dat meent goed bezig te zijn.

  7. HenkieAltea

   @ Simon,

   Dan word het, PVV cq Geert Wilders weg,en de Moslims hebben vrij baan voor hun kalifaat.
   Ik ben oud, en mijn kleinkinderen gaan het meemaken, opgeborgen lopen over straat.

 3. Lieftinck

  Breaking news:
  za 20 jun 2015, 14:24
  Doden en gewonden bij aanslag Oostenrijk GRAZ – In Oostenrijk zijn zeker twee doden en vijftig gewonden gevallen toen een man met hoge snelheid inreed op winkelend publiek. De man reed zaterdag de mensen aan in de plaats Graz met een groene SUV, schrijft het Oostenrijkse persbureau APA. Na de aanrijding stapte de man uit en begon hij met een mes te zwaaien. Ook viel hij anderen aan.

  De politie heeft de man aangehouden. Daarbij viel de man ook de politie aan. Het is nog onduidelijk waarom hij het publiek aanreed. Getuigen zeggen dat de man met ongeveer 100 kilometer per uur de winkelstraat inreed. Meerdere straten in Graz zijn afgesloten.

  De burgemeester van Graz, Siegfried Nagl, was getuige van het incident. Hij zag volgens lokale media in de achteruitkijkspiegel van zijn brommer hoe de auto op de mensen inreed. Hij vroeg mensen die in het centrum van Graz zijn om hun familie te laten weten dat ze in orde zijn.

  1. poldi

   De man is van Bosnische afkomst en is een vredelievende moslim.

   1. Lieftinck

    Ik houd nog een slag om de arm. De laatste tijd zie je ook veel aanslagen van mensen die onder de antidepressiva zitten, waarvan de bijwerking ‘psychose’ bekend is. Op verschillende plekken op internet lees je dat de man psychotisch was.

    Op de alternatieve media lees je dat veel van die lone wolves, zonder ideële motieven, markant vaak aan de antidepressiva zitten.

    In Nederland schiet mij het geval te binnen van die vrouw die, onder een psychose, haar man en haar dochter met een bijl doodsloeg. Uit verwarde teksten die ze op briefjes schreef bleek dat ze even van het padje was.
    Later vertelde ze dat ze zielsveel van haar man en kind hield en maar niet kon begrijpen hoe dit mogelijk was.
    Een ander geval was met carnaval, een flink aantal jaren geleden van de man die het verkeer regelde nadat hij zijn moeder gevild had. Ook hij kwam uit een psychose en begreep niet hoe dit mogelijk was.

    Gelukkig is het zeldzaam, maar als het gebeurt gaat het mis.

    1. Mar

     Kein Zusammenhang mit Fanatismen”
     Laut Polizei besteht “kein Zusammenhang mit Fanatismen”, also kein terroristischer Hintergrund. “Es handelt sich um eine Psychose mit Ausgang im Familienleben”, sagte der steirische Landessicherheitsdirektor Josef Klamminger. Der Mann habe offenbar “nach einer Wegweisung durchgedreht”, aber auch das müsse erst gesichert werden.

 4. Jasterke

  in het Land der blinden
  waar geen mens wat ziet
  hoopt men dóód te zwijgen
  maar het lukt maar niet 😛

 5. Gielah

  WE ???
  Ik weiger met u, belabberde constant liegende Übertrol… in één adem genoemd te worden.
  Ga verdorie eens iets dóen… iets dat wél praktisch en nuttig is…. en hang hier niet 24 uur per etmaal rond….waardeloze narcistische luilak!

  Voorts blijven de vrienden van de PVV loyaal óp de PVV stemmen.
  Niets aan de hand dus.
  Allemaal quatsch!

  Het hier genoemde feit,
  dat alle met-de-neus-naar-de- EU-en-de-islam toe staande partijen op geen enkele motie van de PVV meer ingaan, laat staan er voor te stemmen, is dan ook niet zó verwonderlijk.
  De PVV wil namelijk nóch de EU, nóch de islam.
  En deze partijen, die nu de PVV-moties dus links (..) laten liggen, zijn waarschijnlijk door het dolle van vreugde geweest, toen Wilders de mensen indertijd vroeg of ze meer of minder Marokkanen in hun vaderland wensten… en de meesten toen MINDER riepen….

  haha…. EINDELIJK hadden ze dan nu een alibi om een officieus cordon sanitair tegen Wilders op te zetten… halleluja… smiechel smiechel… grijns grijns.

  En was het niet dat ‘minder, minder’ geweest, dan hadden ze hijgend op een ander er-op-pák moment gewacht.
  Leer mij die kneuzen kennen.

  Enne… werkschuwe Wim/Laarmans/Simon/Jacobus/Molenkamp/Danube/
  Eckhart enz. enz..
  u hoeft hier NIET meer op te reageren!

  Ga maar eens een cake bakken, de schuur uitmesten, de badkamer poetsen, onkruid uitrukken of 25 kilometer snelwandelen.
  Zolang ik u maar even niet meer hoef tegen te komen.

  1. Nog1

   @ Gielah

   ‘Zolang ik u maar even niet meer hoef tegen te komen.’

   Je kunt ook zelf niet naar DDS surfen. Dat is een stuk praktischer dan te eisen dat ‘Wim/Laarmans/Simon/Jacobus/Molenkamp/Danube/Eckhart enz. enz’ vertrekken enkel en alleen omdat ze meningen en feiten brengen waar jij niet tegen kan.

   1. -Harry

    @ nog 1 ,

    jij voelt je dus geroepen om die landverrader de handen boven het hoofd te houden ?
    Dat pleit niet voor je !

    Enne , het rechtse kamp kan ongeveer overal tegen , maar de leugenachtigheid van deze oppertrol in opdracht van het ministerie van propaganda wordt wel buitengewoon irritant .
    Zeker als ie wel 100 keer dezelfde leugens herhaalt .

    Kennelijk ben je geen haar beter .

   2. catalin

    Nog1

    Sorry,maar van wie/wat wilt u er nog 1?

 6. Pimsch

  Terecht dat Simon ons op de proef stelt met kritiek, gefundeerd of niet. Trol of geen trol.
  Hij heeft de geallieerden achter zich: de voortreffelijke EU, de topbankiers, de rechtvaardige Internationaal-socialisten en de heilige Paus.
  Simon irriteert niet, hij prikkelt.
  Als Wilders regeert, dan gebeuren er allerlei dingen waarin de mensen een natuurlijke weerstand voelen.
  Opvang in de regio, geholpen door bescherming en economische ontwikkeling van de regio.
  Aanmaning tot de rijke olielanden om ook iets bij te dragen.
  Behoud van onze eigenheid in vrijheid.
  Volledige transparantie van de Brusselse geldstromen.
  Acceptabel maken van remigratie voor allen die haatgevoelens hebben jegens de autochtone meerderheid.
  Griekenland een nieuwe kans geven door ze eerst te laten uittreden.
  Geen verdere toelating van etniciteiten die zonder empathie of met openlijke vijandigheid zijn tegen ons overvolle land.
  Bij ontwikkelingshulp de regie houden.
  Aanpak en mogelijke bestraffing van grootverdieners in de zorg en onderwijs.
  Tsja, als je zo onrechtvaardig en contre-coeur bent, dan krijg je de hele wereld tegen je. Fijn toch, die wereld.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Pimsch,

   Ik denk dat met de teloorgang van Wilders zijn stemmers niet zijn verdwenen. Een deel van het electoraat, dat zo’n beetje varieert van 10 tot 25%, deelt de islamkritische standpunten van Wilders en denkt over zaken als EU, klimaat, ontwikkelingssamenwerking etc. overeenkomstig. Het betreft, zoals ook blijkt uit de reacties hier, overwegend boze mensen die TEUGEN zijn en geen vertrouwen hebben in de democratisch gekozen politici. Ik behoor daar niet toe, ik ben een tevreden en optimistisch mens die zijn handjes dichtknijpt om dit dit prachtige land te mogen wonen en meent dat we over het algemeen worden geregeerd door fatsoenlijke en competente politici. Mij hoor je niet klagen.

   De kiezers van Wilders zullen op zoek moeten gaan naar een nieuwe leider. Mogelijk is VNL een alternatief maar dat moet nog blijken. Er kan ook zo weer een nieuwe rechts-populistische figuur opstaan die veel kiezers aan zich weet te binden. Het kan snel gaan tegenwoordig.

   1. Pimsch

    In mijn opsomming van wensen komt Wilders het dichtstbij qua intenties.
    Maar misschien had hij veel meer effect als hij net zo erudiet en eloquent was als Pim Fortuyn.
    De wensen die ik opsom zijn bepaaldelijk niet onfatsoenlijk, laat staan onbillijk, laat staan extreem. Ik ben een integer persoon en al wat ik zeg is niet contre-coeur.
    De grote meerderheid in deze modernistische tijd is niet oprecht naar zichzelf en heeft kunstmatige wroeging.

   2. Anna

    Brouwenstein Zolang de EU, euro, islam en immigratie in heel Europa zoveel ellende meebrengen zal de PVV nooit vergaan. Gelukkig hebben we de PVV.Een partij met visie. Als oppositie kunnen we geen betere partij hebben. Kiezers worden op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in land en de wereld- Let wel de juiste, de echte. Niet de leugens van andere partijen.

  2. -Harry

   Nou , nou , Pimsch ,

   “Simon irriteert niet , hij prikkelt “.

   Net als ongebluste kalk , zeker ?

   Die “prikkelt” ook alles weg .

 7. Bromsnor

  Het politiek establishment (en de media) heeft altijd al een excuus gezocht om de PVV “buitenspel” te zetten.

  En de “minder” uitspraak bood dat excuus. Samen met de media heeft het politiek establishment wekenlang een (media) hetze gevoerd tegen Geert Wilders om hem politiek uit te schakelen.

  Zelfs hoorde ik in die tijd regelmatig dat het “over” was met de PVV en de PVV uit elkaar zou vallen. De wens is de vader van de gedachte zullen we maar zeggen.

  Dat is niet gebeurt en de PVV is stabiel in de peilingen.

  Dat de PVV nog overeind staat na zo’n media hetze geeft aan hoe trouw en stabiel de aanhangers van de PVV zijn. Die hebben zich niet laten afschrikken door de media hetze.

  Dat de “minder” uitspraak als excuus werd gebruikt blijkt ook uit het feit dat PvdA leden grovere uitspraken deden over Marokkanen en hierover geen ophef was.

  Spekman PvdA 2008: “We moeten Marokkanen vernederen”
  Samson PvdA 2011:
  “Marokkanen monopolie op geweld”.
  Rob Oudkerk PvdA Amsterdam: “Kut Marokkanen”

  Geen media ophef over deze uitspraken en geen aangifte.

  Kortom, selectieve verontwaardiging.

  De PVV wil:

  – Vrijwillige remigratie
  – Minder immigratie
  – Uitzetten criminelen met een dubbel paspoort

  Wilders heeft vele malen herhaald na zijn “minder” uitspraak dat hij natuurlijk niet de normale, hardwerkende, geen last veroorzakende Marokkaan uit wil zetten.

  Wilders heeft het over criminele Marokkanen (en criminele buitenlanders).

  Dat staat ook in zijn programma en hij heeft dat ook in het verleden verschillende malen gezegd. Hij noemde Marokkanen vanwege de zeer hoge criminaliteit in die groep.

  Overigens de week voordat Wilders zijn uitspraak deed over “minder” Marokkanen, debatteerde de Tweede Kamer over het initiatiefwetsvoorstel van VVD-er Bosman. Het is gericht op hetzelfde als wat Wilders wil, maar dan voor Antillianen. Bosman wil minder Antillianen en hij ‘gaat dat regelen’.

  Natuurlijk geen enkele media ophef hierover en geen aangifte tegen Bosman.

  De PvdA wil minder Oost-Europeanen; dat staat (stond) in hun programma; de burgemeester van Rotterdam (Aboutaleb) heeft in het verleden gezegd dat hij minder Bulgaren en Roemenen in zijn stad wil.

  Natuurlijk geen enkele media ophef hierover.

 8. Beukman

  Opvallend is Bosma’s reactie: “Ik had niet waargenomen dat er een trend in zit.”
  Logisch dat hij dit niet heeft waargenomen: de PvdA stemde vóór het besluit om geen moties van de PVV meer te steunen ook maar op minder dan 10 procent daarvan. Zie http://goo.gl/76dzPl .

  Het moge principieel niet helemaal lekker liggen om moties van een bepaalde partij bij voorbaat niet te steunen, in de praktijk maakt het dus maar weinig uit. Het voorspelbare Agema-gepiep over een cordon sanitaire is als de klacht van de Marokkaan op een openbaar bankje die steeds vieze winden liet. Toen hierop degene die naast hem zat verkaste, zuchtte de man: “Wat een racisten hier.”

  1. Nog1

   Ik snap niet dat de PVV er geen gebruik van maakt. Stel je voor dat ze een motie indienen met de tekst ‘Nivelleren is een feest’ of ‘De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten’.

   Dan gaat de PvdA nog heel wat moeten uitleggen om die niet te steunen.

   1. Beukman

    @Nog1
    Maar niet zo veel als de PVV, mocht de PvdA de motie onverhoeds alsnog steunen. 🙂

    1. Anna

     Beukman. Ondanks die moties die de PvdA en VVD niet steunen zitten ze beiden met een enorm verlies (virtueel).

   2. Gielah

    O… die steunen ze in dat geval vást niet,
    ook al is het hun dan ook eigen ´geloofs´belijdenis, maar de principes van de PvdA stellen,
    zoals we allemaal weten, toch niets voor… het zijn maar woorden om er stemmers mee te lokken.
    Ze kunnen toch moeilijk eerlijk zeggen dat ze de EU zo fijn vinden omdat die de Nederlandse politici, eenmaal op hun retour, aan een lucratieve baan in Brussel helpt…
    dat ze de islam zo aantrekkelijk vinden omdat die minstens zo totalitair is als socialisten en communisten… en omdat islamitische stemmers hun zieltogende partij tenminste nog een béétje in stand houdt….
    en dat ze geen zier geven om arbeiders, die alleen nog maar nuttig zijn voor de centen, die zij, als hoogopgeleide graaiers,
    aan die mensen kunnen ontrukken?

    De wrok en de haat tegen de PVV zit zeer diep…
    ook al kermen linksen dan ook de godganse dag dat haat en het zaaien van haat zó erg is…
    zó vréselijk erg..!

    1. Simon Brouwenstein

     “De wrok en de haat tegen de PVV zit zeer diep…”

     Dat is juist, en daarom krijgen ze ook niet zoveel stemmen.

     1. Gielah

      Ha ha…. lolbroek…!
      De PvdA mocht wensen zoveel stemmen te krijgen.

     2. Simon Brouwenstein

      Mevrouw Gielah weet heel goed dat bij de volgende Kamerverkiezingen de PvdA aanmerkelijk meer stemmen zal vergaren dan de de PVV.

 9. Beukman

  Bromsnor schrijft:
  “Spekman PvdA 2008: “We moeten Marokkanen vernederen”
  Samson PvdA 2011: “Marokkanen monopolie op geweld”.
  Rob Oudkerk PvdA Amsterdam: “Kut Marokkanen”
  Geen media ophef over deze uitspraken en geen aangifte.”

  Riepen Spekman en Samsom dat er minder Marokkanen moesten zijn? Nee. Ik hoop dat je het verschil ziet.

  Wat Oudkerk betreft: hij deed zijn uitspraak off the record. Helaas voor hem stond er ergens een microfoon open. Cohen antwoordde direct snedig: “Maar het zijn wel *onze* kut-Marokkanen.” En zo is het.

  Alle drie de uitspraken hebben geleid tot een hoop media-ophef, met name die van Oudkerk. Van je bewering blijft dus niet veel over.

  1. Maaike

   En het maakte Ali B. beroemd (:

  2. Bromsnor

   @Beukman

   De uitspraken van de PvdA leden zijn veel grover dan de uitspraak van Geert Wilders.

   De PvdA leden kwamen er (natuurlijk) mee weg en Geert Wilders werd voor zijn uitspraak gedemoniseerd + dat er wekenlang een media hetze tegen hem is gevoerd met de bedoeling hem politiek uit te schakelen.

   Kortom, selectieve verontwaardiging over de “minder” uitspraak van Geert Wilders.

  3. Floris

   Toen Samsom die uitspraak deed (uit eigen waarneming) was ik even hoopvol. Maar er is niets mee gedaan.

   Net als ik hoopvol was toen Merkel zei dat de multicul was mislukt. Het is bij die ene uitspraak gebleven…Als je constateert dat iets is mislukt, dan ga je daar potverdorie toch iets aan doen?

   Europa is verlamd. Verlamd door de vreselijke angst om te discrimineren of voor racistisch te worden versleten.

   En dit gaat onherroepelijk leiden tot de ondergang of een burgeroorlog.

 10. NemTudom

  Geert wil niets:::: Een uitspraak van de lijsttrekker VNL. Wat hij wel wil wordt van alle kanten tegen gewerkt. Nederland zou er een stuk beter voor staan als ze hem gelijk gaven en wat hij wil mee instemden. Nederland voor Geert Wilders dan wordt het land weer leefbaar en zwartwit in de top van de mast als erkenning voor de samen werking met gekleurde onderdanen.

 11. poldi

  COPY & PASTE
  ———————-
  “Edelachtbare, met het licht op de misstanden bij de NPO na het doorzichtig saboteren van de zendtijd voor politieke partijen op 20-6-2015 en de kwalijke manipulatie en censurering van de kern van politiek kritiek, de satire, in wat doorgaans een vrije samenleving wordt genoemd zie ik verzachtende omstandigheden voor de verdachte Tarik Zahzah.
  Daarnaast zou het OM er goed aan doen een onderzoek te starten naar machtsmisbruik, belangenverstrengeling, ruggespraak, financieel misbruik van gemeenschapsgeld en maatschappelijke ontwrichting van de kernwaarden van wat door moet gaan als een onafhankelijk publieksbestel van radio en televisie.”

  1. Jasterke

   scherp geformuleerd…. en gedragen in het ’t besef dat de schijnbare hopeloosheid van een gevoelde opdracht nooit het nálaten ervan zal kunnen rechtvaardigen…

 12. Jasterke

  in het Land van Leugen
  haat men ’t zuiver woord
  en worden zij die deugen
  om dat woord vermoord…

 13. Nog1

  ‘Sinds ‘minder, minder’ heeft de PVV geen enkele invloed meer’

  En daarvoor wel?

  1. Simon Brouwenstein

   Nee, de PVV had indertijd enige kans op invloed in de gedoogconstructie met VVD en CDA. Voor die verantwoordelijkheid liep men echter laf weg. Nadien verloren ze alleen maar verkiezingen en zitten ze er voor spek en bonen bij.
   Kost veel belastinggeld en we hebben er alleen maar last van.

   1. Jasterke

    jazeker in ’n schijn-democratie kunnen dit soort wantoestanden helaas onbestraft voorkomen…. maar heb het hart niet om deze PVV van lafheid te beschuldigen.. paljas 😛

    1. Simon Brouwenstein

     Er was eens een forumvervuilende rijmelaar,
     die schold een gerespecteerd forumlid uit voor paljas.
     Parbleu, zo’n onbeschaamdheid is toch wel heel erg kras.
     of de parmantige poëet leest eenvoudig slecht en lijdt aan staar

     1. Jasterke

      dit rijmt niet én klopt niet, voldoet niet aan de maat
      houd u maar bij zwetsen en vilein leugengepraat
      U verdient daar de kost mee, het is uw goed recht,
      maar voor mij blijft goed goed en het foute toch slecht !

     2. Simon Brouwenstein

      Er was eens een rijmelaar op de Dagelijkse Standaard
      Die meende werkelijk een misstand te hebben aangekaart
      Zijn analyse sloeg echter als lul op drumstel
      En eigenlijk besefte hij dat zelf ook wel
      Hij was slechts door zijn kreupelrijmen vermaard.

     3. Simon Brouwenstein

      De werkelijke deugd der poëzie
      is waarheid, die de kern der kunst is
      bij verlet ervan gaat er iets grondig mis
      die zich toont als lege pedanterie.

   2. Anna

    Brouwenstein. Na de oorlog hebben maar 3 of vier kabinetten het gehaald . Bij de overige is er altijd eentje “wegelopen”. PVV heeft nog nooit geregeerd.Die partij kan dus nooit zijn weggelopen. De PVV heeft zeer intelligente en uitstekende politici dat brengt jaloezie mee bij andere partijen. Intelligente en mensen met visie stemmen PVV.

    1. Maaike

     En dus is het niet erg dat de PVV brak met het gedoogkabinet. Heeel logisch.

   3. toetssteen

    @Brouwenstein
    Stop toch eens met liegen! Verhagen heeft bekend dat het aan het CDA lag. En dat weet u, want ik stuurde de link zo vaak dat ik u nu beschuldig van kwaadaardig liegen.

  2. Maaike

   Geen invloed, wel heel veel aandacht van de media. Als Wilders iets twitterde stond het de volgende dag op de voorpagina. Sinds meneer wegliep toen hij wat minder populaire maatregelen moest gedogen is hij niet meer zo dominant aanwezig in de media. Ook aan de bijna- aanslag in Amerika tijdens de cartoonwedstrijd is er weinig aandacht aan Wilders besteed.

 14. Ni28

  Cordon sanitaire was er al lang, toch?

  1. Gielah

   Officieel niet… maar in feite natuurlijk dubbel en dwars.
   Huichelaarsbende!

   1. Nog1

    Er is maar 1 partij die nooit een PVV-motie steunt. Alle anderen doen dat wel. Tenmonste als ze het eens zijn met de motie.

    Deze feiten weerspreken dat er een Cordon Sanitaire is.

    http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/pvda-heeft-na-minder-marokkanen-geen-enkel-pvv-voorstel-meer-gesteund-1.4432688

 15. moreno

  @Harry wat ben jij een smerige leugenaar zoals extreem rechtslieden altijd zijn.
  Nu ben ik zelf geen pvda aanhanger pvda is in mijn ogen geen linkse partij.
  Maar ik wil het wel voor hun opnemen als jij ze vergelijkt met de NSB.
  Als er 1 “partij” c.q beweging die heel veel overeenkomsten heeft met de NSB dan is dat jouw oorlogsbeweging c.q racistische PVV en haar aanhang .
  Jouw Blonde Leider is een ophitser en wil graag een burgeroorlog in NL dat is zijn ultieme wens op deze manier denjt jouw oorlogsmisdadiger meer macht te krijgen.
  Dit zal hem niet lukken ondanks dat vele moordenaars door hem zijn geinspireerd zoals Tristan van der Vlies(zesvoudige moordenaar Alphen a/d Rijn), die andere terrorist Karst Tates aanslag op koningshuis),Breivik,en nog meer bloeddorstige terroristen zoals die van de week 9 zwarte mensen in Charleston neer schoot.
  Zo zijn er nog meer doodseskaders en lobos die geinspireerd zijn door de oorlogsmisdadiger alias Wilders deze wachten alleen op een seintje om toe te slaan.
  Daarom is de stelling verdedigbaar om de PVV te verbieden en haar aanhang preventief op te pakken voordat zij een aanslag plegen.
  Dit is een plicht voor de NLse overheid om haar burgers te beschermen alleen vrees ik dat ze het niet aandurft,in een socialistische staat zou allang afgerekend zijn met de PVV en haar aanhang letterlijk en figuurlijk en zeer terecht .want gevaarlijke ophiters en zijn aanhang moet je niet tolereren maar oppakken. opsluiten en eventueel opvoeden

  1. Nog1

   @ Moreno

   Jouw vergelijking met de NSB is niet veel gegronder dan die van Harry.

   Bij de NSB was het geweld door de leiding bedacht en gepland. Bij deze doorgeslagen PVV-ers gaat het zeker tegen de wens van de partij in.

   Wilders had van te voren dit al een beetje aan zien komen, niet voor niks dat je geen lid van zijn partij kan worden. Dat voorkomt dat de Tristans (of Harry) de naam van de partij in gevaar brengt.

   (@ Simon, Tirstan stemde wel degelijk PVV. Zijn opa zat bij de NSB.

   http://digitaleeditie.nrc.nl/losseverkoop/NH/2011/3/20110411___/1_06/full_page_1_06.html

   1. toetssteen

    @Nog1

    http://resources21.kb.nl/gvn/NIOD01/NIOD01_AF0404_U.jpg

    Juist ja, socialist alzo. En die vd Vlis, stemde op de SP.

 16. Simon Brouwenstein

  “Dit zal hem niet lukken ondanks dat vele moordenaars door hem zijn geïnspireerd zoals Tristan van der Vlies(zesvoudige moordenaar Alphen a/d Rijn), die andere terrorist Karst Tates aanslag op koningshuis),Breivik,en nog meer bloeddorstige terroristen zoals die van de week 9 zwarte mensen in Charleston neer schoot.”

  Beste Moreno,

  Het staat vast dat Breivik door Wilders werd geïnspireerd maar voor de anderen die je noemt is dat in elk geval niet bewezen.

  Maar los daarvan: als ze door Wilders werden geïnspireerd maakt dat Wilders niet tot dader. Als ik morgen mijn PVV-stemmende buurman neersteek en zegt dat ik door de heer Moreno ben geïnspireerd mogen ze jou dan komen oppakken?

  1. toetssteen

   @Brouwenstein
   Nog steeds dat manifest dus niet gelezen hè? Als u dat wel zou hebben gedaan, zou u niet zulke kolder praten.

  2. Anna

   Brouwenstein. U schrijft een vals,gemeen en zeer oneerlijk stukje. Noem eens feiten dat deze grote moordenaar zou zijn “geïnspireerd” door Wilders. U demoniseert op een smerige wijze.

 17. carthago

  Het minder, minder verhaal van Geert was een uitspraak welke heel breed gedragen wordt door een groot deel van de autochtone bevolking maar volledig misbruikt wordt door elite en media ;Dit rondje van de Volkskrant is typisch een poging tot uitsluiting, laf en triest. Het voordeel van de twijfel wordt nml gelegd bij de demoniserende critici, niet bij de boodschapper, schandalig.

  1. Jasterke

   chapeau Carthago !

  2. Nog1

   Dat het gedeeld wordt door ‘groot deel van de autochtone bevolking’ betekent niet dat de uitspraak daarom opeens acceptabel wordt.

 18. moreno

  @Simon Brouwenstein.
  U bent het met mee eens dat de Wilders een ophitser is en een gevaarlijke oorlogsmisdadiger is a la Pinochet is.
  Vindt u niet dat de PVV en haar aangang aan geschied vervalsing doen door te stellen dat de NSB links was, terwijl de NSB een variant van de PVV is?
  Vindt u niet dat de PVV verboden moet worden vanwege geweldadige karakter van de beweging en haar volgelingen preventief opgepakt dienen te worden of te verbannen voor dat zij grote schade aanrichten?
  Men kan ze eventueel in voetbalstadions opsluiten deden de ook in Zuid Amerika.
  Vindt u niet dat de moordenaar in Charleston-Amerika geinspireerd is door Bosma of de oorlogsmisdadiger alias Wilders omdat deze moordenaar ook voor blank Zuid Afrika lees blanke ras vergelijkbaar met de boek van de moderne Goebels alias Bosma?

  1. Nog1

   ‘Vindt u niet dat de PVV verboden moet worden vanwege geweldadige karakter’

   Waar bestaat dat gewelddadige karakter dan uit? Ik vind het een stelletje clowns, maar gewelddadig heb ik ze nooit zien worden.

   ‘en haar volgelingen preventief opgepakt dienen te worden of te verbannen voor dat zij grote schade aanrichten’

   als we mensen preventief (dus voordat ze wat verkeerds doen) gaan oppakken moeten we iedereen oppakken.

   ‘Vindt u niet dat de moordenaar in Charleston-Amerika geinspireerd is door Bosma’

   Je denkt toch niet serieus dat dat dwaallicht weet wie Bosma is?

   ‘Vindt u niet dat de PVV en haar aangang aan geschied vervalsing doen door te stellen dat de NSB links was’

   Ja, dat vind ik ook. Maar geschiedsvervalsing is niet strafbaar.

  2. Simon Brouwenstein

   “U bent het met mee eens dat de Wilders een ophitser is en een gevaarlijke oorlogsmisdadiger is a la Pinochet is.”

   Nee, dat ben ik niet met u eens. Het is absurd Wilders een oorlogsmisdadiger te noemen.

   U begint me overigens behoorlijk te vervelen. U mist elk vermogen tot nuance en schiet in uw gebral net zo debiel door als figuren als Harry, Rapunzel en Reiss. Daardoor bent u evenzeer niet serieus te nemen.

  3. Anna

   Moreno. Saoedi-Arabië zou een goed plek voor u zijn.

 19. cmsuijkerbuijk

  Moreno, “geïnspireerd” door bewezen moordenaars, beulen, sadisten en verkrachters als Stalin, Guevara, de broertjes Castro, Mao, Niemeijer, Pol Pot etc. en daardoor medeplichtig aan hun wandaden, durft hier mensen te beschuldigen van zaken, die zij nooit hebben gepleegd, of ook zelfs maar goed zouden keuren.
  Deze verachtelijke misdadiger Moreno moet eigenlijk eens goed onder de loep worden genomen door de AIVD, om zijn staatsgevaarlijke activiteiten en zijn opruiende praktijken grondig te analyseren, zodat zijn op misdadige wijze verkregen Nederlanderschap kan worden afgenomen en teruggestuurd naar Chili, waar hij zijn welverdiende straf kan ondergaan!

  1. Simon Brouwenstein

   Eerlijk is eerlijk, Moreno zwetst en zwatelt maar Suijkerbuijk is een goede tweede.

   1. cmsuijkerbuijk

    @Simon Brouwenstein
    20 juni 2015 at 18:22
    Dan zou ik nu graag de ontkrachting van mijn beweringen zien. Dat zul je niet kunnen, ergo de titel als “tweede” komt enkel en alleen jou toe!
    Voor iemand die nooit op bewijzen ingaat, links niet leest en telkens weer met dezelfde leugens aan komt zetten, kom jij eigenlijk meer in aanmerking voor de eerste plaats, want Moreno is gewoon krankzinnig. Jij daarentegen bent doelbewust bezig!

    1. Simon Brouwenstein

     Geachte heer Suijkerbuijk,

     Uw pleidooi Moreno vanwege staatsgevaarlijke activiteiten aan een onderzoek van de AIVD te onderwerpen op basis waarvan hem zijn misdadig verworven Nederlanderschap kan worden afgenomen waarna hij kan worden uitgezet, toont u als een verwarde dwaas.
     U bent volledig de weg kwijt met dit soort dom gebral en daarin toont u zich vooral verwant aan Moreno die ook weinig maat weet te houden.

     Ik blijf hopen dat het door u allemaal satirisch bedoeld was maar vrees het ergste.

   2. toetssteen

    @Brouwenstein
    Wilt u gaan ontkennen dat Moreno al de door Suijkerbuijk aangehaalde figuren meerdere malen genoemd heeft als helden?
    En waarom mag Suijkerbuijk Moreno daar niet op aanspreken?

    1. Simon Brouwenstein

     Beste heer Toetssteen,

     Mijn kritische opmerkingen jegens de heer Suijkerbuijk betroffen niet zijn kritiek op Moreno die, inderdaad, zich een fervent aanhanger toont van moorddadige linkse terroristen, maar zijn potsierlijke bewering dat hij vanwege deze opvattingen zijn Nederlanderschap op misdadige wijze verwierf en op grond daarvan als crimineel moet worden uitgezet.
     Als fascistische, racistische of het aanhangen van oorlogsmisdadigers voldoende grond zouden zijn Nederlanders het Nederlanderschap te ontnemen en hen het land uit te kunnen gooien zullen we afscheid moeten nemen van de helft van de debaters hier.

     Wat ik hier aan smerige racistische en fascistische taal lees doet mij niet zelden de haren ten berge rijzen. Erger dan dat is dat politieke medestanders van dergelijke tokkies zich hier op dat punt consequent muisstil houden. Nam u bijvoorbeeld wel eens afstand van de bijdragen van Harry of Terzo?

     1. Anna

      Brouwenstein. leest u ook wel eens uw eigen stukjes.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Simon Brouwenstein
      20 juni 2015 at 19:55
      Je zit weer eens veel te hoog op je paard. Als iemand kéér op keer mensen bedreigt met opsluiting, verbanning, doodstraf, executie of onthoofding dan heeft deze persoon in mijn ogen het recht op het Nederlanderschap verspeeld en is, doordat hij zélf aangeeft, altijd al aanhanger en bewonderaar van deze boosaardige figuren geweest, op slinkse wijze aan dit paspoort gekomen. Dat JIJ het daar niet mee eens bent, wil nog niet zeggen, dat JIJ het bij het rechte eind hebt. Integendeel zelfs, want door onder anderen jouw gelijkgestemden in de politiek, zitten we nu ,et dit tuig opgescheept!
      Ik moet walgen van politiek correcte lui als jij, die menen dat slechts zij het monopolie op de waarheid hebben. Ik moet walgen van politiek correcte figuren als jij, die álles onder de mat willen vegen wat niet door de politiek correcte beugel kan. Ik moet wálgen van politiek correcte figuren als jij die ons land uitverkopen aan de EU. Ik moet wálgen van figuren als jij, die al de ellende die nu veroorzaakt wordt door het onbeperkt binnenhalen van het schuim der aarde, hardnekkig ontkennen. Ik moet wálgen van politiek correcte figuren als jij, die alle aangedragen bewijzen van hun ongelijk ter zijde schuiven en hun leugens blijven verkondigen. Ik moet wálgen van politiek correcte figuren als jij, die tegenstanders proberen belachelijk te maken en proberen af te leiden van de hoofdzaak. Ik moet wálgen van politie correcte figuren als jij, die met sneren en beledigen, de tegenstander te kleineren maar nooit op de inhoud ingaan. Ik moet wálgen van politiek correcte figuren als jij, die geen énkele nuttige bijdrage aan dit blog leveren, anders dan proberen de schrijvers van reacties op de kast te krijgen.
      I k m o e t w á l g e n v a n d e p o l i t i e k c o r r e c t e S i m o n s B r o u w e n s t e i n!

     3. -Harry

      Perfecte reactie op 19.55 , heer Suijkerbuijk .

      De spijker op z’n kop !

      Wou dat ik het zo netjes kon zeggen .

 20. Jasterke

  ach, van die Geschied-vervalsing heb ik weinig last,
  véél meer van deze reageerders-poppenkast 😛

 21. Jasterke

  dit is niet écht…een farce…een wassen neus
  een vrij mens maakt gewoon z’n eigen keus
  een vrij mens ziet de zon in ’t water schijnen
  sta op m’n vriend en vréét met de konijnen…

  1. Simon Brouwenstein

   Mijn God, daar vertoont zich weer onze huispoëet
   met zijn parmantige jambe, dactylus en anapest
   zijn gepaard danwel omarmend rijm is erger dan de pest
   men zou wensen dat hij zijn drollen in de closetpot scheet.

   1. Jasterke

    en zó wordt poézie in d’onnozele hand der geestes-armen
    verward met het proces der endeldarmen… 😛

    1. Simon Brouwenstein

     Zulks is alleen terecht en zeer terzake
     als men tussen gedicht en drol geen onderscheid kan maken.

     1. Jasterke

      exact…maar pijnlijk toch te laat
      alsof een drol alsnog wat scheten laat 😛

     2. Simon Brouwenstein

      Ook hier krijgen we gebrek aan fysiologisch inzicht in de gaten
      Een drol laat geen scheten, die worden voor of na zijn komst gelaten.

 22. moreno

  @SB
  Waarop baseert u dat ik gestoord ben of houd u niet van de waarheid als ik het beestje met de naam noem betreft de pvv.
  Het zal me niets verbazen met die pvdaers die vind ik net zo erg als die pvvers op een bepaalde wijze .
  De pvdaers hebben de arbeiders verraden met hun neo libralisme gedachtengoed.
  Ik hoop dat de pvda net als de pvv naar de klote gaat .
  Ach wat betreft de heer Suijkerbuijk ik heb mijn NLse paspoort op eerlijke wijze gekregen .
  De IND destijds wist van mijn linkse politieke activiteiten in Chile dat was ook de reden dat ik en vele anderen asiel kregen.
  NL was toen echt NL sociaal en barmhartig dat waren nog eens goede tijden met een heel andere CDA en VVD je herkent ze bijna niet meer ook besmet net als de PVDA met PVV virus.
  Wist u trouwens dat er heel veel Chilenen in de jaren 70 naar NL gevlucht zijn net als ik en dat ze ook dezelfde gedachtengoed deelden.

  1. Simon Brouwenstein

   Mijn reactie op uw bijdrage staat hierboven.

 23. Jasterke

  Mijn naam is Brouwenstein, van achteren Simon
  ik zou veel méér betekenen…als ik maar kón !!!

  1. Simon Brouwenstein

   Als de ontroerende poëet genaamd Jasterke
   begiftigd was met enig dichterlijk talent
   dan was hij wellicht beroemd en welbekend
   en hoefde hij niet te rijmelen in muffe rechtse kerken.

 24. Jasterke

  en ene Brouwenstein bepaalt de zin der dichterlijke werken
  dus twijfel daar niet aan…laat Simon het niet merken 😛

  1. Simon Brouwenstein

   Als de schoonheid van het gedicht u overrompelt
   is er geen hond die nog over de zin ervan mompelt.

 25. Jasterke

  beste…zwaar overgewaardeerde Brouwenstein…
  zie je mijn middelvinger 😛

  1. Simon Brouwenstein

   Jasterke, er is geen reden mij over te waarderen
   een beetje dichten kan elke boerenlul
   met enig besef van rijmende flauwekul
   daarom leek het nuttig de kwaliteit van uw rijmpjes te relativeren.
   .

   1. Jasterke

    toegegeven…je kunt ’n beetje dichten 😛

   2. Jasterke

    maar met dichten is men nog geen filosoof
    en elke Simon is geen respectabel mens
    vandaar, dat ik in wat ik weet geloof
    en daar geen enkele onbenul bij wens !

    1. Simon Brouwenstein

     Als filosofen van hun diepzinnige gedachten
     alleen op rijm kond kunnen doen
     kan men van de wijsbegeerte niet alles verwachten
     het rijm zal de wijsheid van de begrijpelijkheid ontdoen.

 26. Gielah

  Óvergewaardeerd?

  Door wíe… in vredesnaam..?
  Hooguit door hemzélf.

  Mag ik MIJN middelvinger ook even toevoegen?

  1. Simon Brouwenstein

   Mevrouw Gielah,

   Nu inmiddels vaststaat dat u in het inhoudelijk debat geen hoogvlieger bent doet het mij deugd te vernemen dat het u wel wil gelukken uw middelvinger ferm ten hemel te richten.

   Iedereen heeft ergens wel een talent.

 27. Gielah

  “Up yóurs… you filthy, creepy liar..
  this forum has but óne desire:
  do slither back under your stone
  and dón’t come back… leave us alone”.

 28. Simon Brouwenstein

  We zijn onder de indruk van de dichtkunst van Gielah
  haar middelvinger bleek reeds een kwaliteit van groot belang
  haar rol hier is vooral dat van boos spuwend behang
  en haar naam rijmt niet toevallig op bah! en Allah!

  1. V.K.

   -De middelvinger van Gielah rijmt niet, maar
   dicht wel.
   De middelvinger van Gielah is van groot belang.
   Want zeg nou zelf, wie zit er nou te wachten Simon’s dubbelzijdige bruin behang

 29. Gielah

  Ja hoor… zolang u maar opdondert.

 30. Jasterke

  de waarde van een site wordt toch bepaald
  door de getoonde kwaliteit der reaguurder
  zo’n Simon Brouwenstein roept twijfels op aan de bestuurder…
  terecht de vraag dus: of DIE ooit de eindstreep haalt 😛

  1. Simon Brouwenstein

   de waarde wordt met name ook bepaald
   door fatsoen en wellevendheid der reaguurder
   dus niet zoals Gielah die allengs zuurder
   op grove wijze dit blog naar beneden haalt

   1. toetssteen

    @Brouwenstein 19:55

    Moet dat een antwoord voorstellen? Omdat bepaalde figuren nogal ruwe taal gebruiken, kan ik Suijkerbuijk die zich keurig uitdrukt aanvallen? Welk een ongelooflijke kul!

 31. Jasterke

  maar wat mij nog het allermeest verdriet…
  er wordt geblazen, maar het bubbelt niet 😛

 32. Gielah

  Joecheee!

  Kom mee Cock… en neem die fresiae mee…!

 33. Nicky

  Wat een aandacht opnieuw voor de linkse, achterbakse, liegende reagerenden zoals brullensteinsch.

  Nogmaals, voor mij geen verspilde tijd voor die smeerlap van het zuiverste rioolwater, scheitenstein turkentrompetneus. Ik lees echt geen woord van die bagger; vuile nsb schuinsmarcheerder, DDS toneelgeneraal, rampzalige linkse schijndode, ontdekkingsreiziger in het bange pietluttige, sinistere sjacheraar!

  1. Simon Brouwenstein

   Waarom toch zo boos, beste Nicky? Komt u in uw leven nooit mensen tegen die anders over de dingen denken dan u?
   U lijkt mevrouw Gielah wel. Die zit ook in een permanente koliek van woede omdat ik opvattingen heb die afwijken van de hare. Voor mij is dat reden om een debatblog te bezoeken. Wenst u allen bevestigt te worden in wat u al dacht te weten?

  2. emptyk

   @ nicky
   dus het is toch waar dat tbs patiēnten toegang hebben tot internet……..pffffffff man man man

 34. Gielah

  Ach…. hij is letterlijk elke minuut hinderlijk aanwezig, dus kunnen we ons maar het beste een beetje om hem amuseren.

  1. Julius

   Een beetje amuseren? Zoals er een hoop lol hebben van jouw inhoudsloze tokkie gedrag? Je gescheld? Je frustraties? Een dame (kuch) op respectabele leeftijd onwaardig middelvinger opstekend gedrag tonend?

   Tja, dat is inderdaad amusant.

   Vergeet niet tijdig je luier te verschonen Gielah 🙂

 35. Jasterke

  zijn naam was Simon Brouwenstein
  het had nóg erger kunnen zijn… 😛

  1. Simon Brouwenstein

   De naam Brouwenstein bestaat niet in de realiteit
   Maar hier is het twijfelloze werkelijkheid.

   1. Jasterke

    gewoon ’n farce, een duidelijke leugen
    en slechts gesteund, door lui die knap niet deugen !

    1. Simon Brouwenstein

     Een virtuele werkelijkheid
     Slechts meningen, drijvend in vergankelijkheid

     1. Simon Brouwenstein

      Het naarstig zoeken naar de waarheid
      blijkt zinloos wentelen in onzekerheid
      De ultieme werkelijkheid is in de hand van God
      daar vruchteloos naar gissen is het menselijk lot

     2. toetssteen

      @Brouwenstein

      In ’s mens wanhopig zoeken naar de leegheid van zijn dood,
      staarde het machteloze wezen naar de hem bespottende maan bij nacht en de zon bij dag terwijl hij het land bebouwde dat hem elke dag dichter bij bracht bij de laatste ademnood.
      In al zijn wanhoop vond de mens in zijn eindeloze domheid niet Einstein, maar de ontkenning van de dood.
      Hij vond de manmade creation called god.
      Hij gaat niet langer dood!
      Het leven is oneindig na de dood!
      De mens was geworden tot een god.

 36. Jasterke

  wat doen wij hier…wat is het dat ons drijft ?
  is het de pijn van wat we toch écht voelen ?
  het onbegrepene van wat we steeds bedoelen
  alsof fatsoen niets is wat echt beklijft ?

 37. Jasterke

  nou…waar blijf je, goedgebekte slimme jongen
  ik ben er klaar voor, tot pakweg 11 uur
  maar ik begrijp…hier zijn de druiven zuur
  want vroege vogels…hebben vaak te laat gezongen 😛

  1. Simon Brouwenstein

   De ochtendstond bevat goud achter de haag zijner tanden
   De dag breekt ruisend open met zware regenval
   De vraag is niet of deze dag ook zegen geven zal
   Maar of Jasterke opnieuw de poëzie zal weten aan te randen

 38. Nog1

  Na dit gerijm herinner ik me het graf waar Vondel ligt,

  Het loodzware graniet zorgt ervoor dat deze beter dicht

  1. Gielah

   Hier ligt Poot.
   Hij is dood.

 39. -Harry

  Hoeveel betalen ze jou nu voor een overuur Zweinstein ?
  Of heb je een all-in contract ?

  Zelfs een gestoorde als Moreno geeft soms de moed op , jij nooit .
  Als iemand zulke gemotiveerde werkers in dienst zou hebben zoals jij hier bezig bent , maar die dan in tegenstelling tot jou NUTTIGE EN GOEDE dingen zouden doen , dan kon ie goud verdienen .

  1. Nog1

   Geldt dat niet voor iedereen op DDS?

 40. Gielah

  Nee.

 41. Seneca

  Als ik de reacties van ene sb lees en met name die, die over de PVV gaan, kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat dit wezentje stiekem gefascineerd is door GW en de PVV. Maar om zijn boterham veilig te stellen, moet hij doen alsof. Ook voor hem geldt – ondanks zijn inbeelding dat hij demoraliseren filosoof is van DDS – wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

  1. Simon Brouwenstein

   Beste Seneca,

   Ik kan en wil niet voorkomen dat u zich aan welke indruk dan ook onttrekt.
   u zit boordevol indrukken en u fantaseert daar graag over. Dat geeft een goed beeld van de geesteswereld van PVV-aanhangers. Geestig is het overigens ook. Ga er vooral mee door!

 42. Pimsch

  Dat zou kunnen. Simon mag van mij best reageren. Zo gaat het ook in de politiek. Met alle trucs uit de retorica, partijbelang, beroepsmatige onoprechtheid, onwrikbare overtuigingen zonder voortschrijdend inzicht, tegen zijn omwille van het tegen zijn, etc. etc.
  Maar ik kan er mee overweg. Ik heb netzomin altijd gelijk. en ik houd niet van schelden en denigreren als enige argument.
  Hij heeft de Geallieerden achter zich: de voortreffelijke EU, de bekwame topbankiers, de rechtvaardige Internationaal-socialisten en de heilige Paus.
  Als Wilders regeert, dan gebeuren er allerlei dingen waarin de gehersenspoelde mensen een natuurlijke weerstand voelen.
  Fout1: Opvang in de regio, geholpen door bescherming en economische ontwikkeling van de regio.
  Fout2: Aanmaning tot de rijke olielanden om ook iets bij te dragen.
  Fout3: Behoud van onze eigenheid in vrijheid.
  Fout4: Volledige transparantie van de Brusselse geldstromen.
  Fout5: Acceptabel maken van remigratie voor allen die haatgevoelens hebben jegens de autochtone meerderheid.
  Fout6: Griekenland een nieuwe kans geven door ze eerst te laten uittreden.
  Fout7: Geen verdere toelating van etniciteiten die zonder empathie of met openlijke vijandigheid zijn tegen ons overvolle land.
  Fout8: Bij ontwikkelingshulp de regie houden.
  Fout9: Aanpak en mogelijke bestraffing van grootverdieners in de zorg en onderwijs.
  Fout10: waarschuwen tegen de Islam met haar valse profeet en haar intrinsiek fascisme.
  Tsja, als je zo onrechtvaardig en contre-coeur bent valt de hele wereld over je heen. Fijn toch, die postmoderne wereld.

 43. Nicky

  Simon Zeurstein mag van mij ook best reageren.
  Maar heb de keuze om die (de laatste tijd nogal te veel) postings over te slaan.
  Boehjund! Dus niet, die vent voegt totaal niets toe hier, integendeel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.