Voormalig FIFA-baas stal mogelijk hulpgeld van aardbevingsslachtoffers

Geen categoriejun 09 2015, 15:00
De aardbeving in 2010 in Haïti richtte enorme verwoestingen aan. Vanuit de hele wereld kwamen donaties om de getroffen bevolking te helpen. Maar niet al het geld kwam aan op de bestemming...
Toen een zeer krachtige aardbeving Haïti trof in 2010, kwamen wereldwijde hulpacties op gang. Meer dan acht miljard euro werd gedoneerd om humanitaire hulp te verlenen aan de getroffen bevolking en het land weer op te bouwen. Al snel werd bekend dat veel hulpgeld niet aan de bestemde doelen werd besteed.
Screen Shot 2015-06-09 at 13.29.50
Nu blijkt dat voormalig FIFA-kopstuk Jack Warner uit Trinidad en Tobago mogelijk een zeer kwalijke rol heeft gespeeld in het verdwijnen van hulpgelden. Na de aardbeving reisde hij direct naar Haïti en haalde hij 750.000 dollar op bij FIFA en de Koreaanse voetbalbond om de Haïtiaanse bevolking te helpen. Naar eigen zeggen deed hij dit uit humanitaire overwegingen:
"What I did? I left those guys with a sense of hope. I left a country with a sense of hope."
Maar de BBC bericht dat dit geld nooit op de bestemming is aangekomen. In plaats daarvan zou het zijn overgemaakt naar Jack Warners eigen bankrekeningen. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse ministerie van justitie, dat meerdere arrestatiebevelen heeft uitgevaardigd voor voormalige FIFA-officials, waaronder Jack Warner.
De corrupte voetbalbaas wacht in Trinidad zijn uitlevering naar de Verenigde Staten af, waar hij om zijn vermeende corruptie zal worden berecht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten