Ze verbouwden een school en toen kwamen ze deze prachtige vondst uit het verleden tegen. Vooral hoe intact het is, zal je verbazen

Geen categoriejun 11 2015, 19:05
Het gebeurt niet elke dag dat je ineens een vondst van een eeuw oud doet. Toch hadden deze verbouwers het geluk uit eerste hand kennis te maken met een stukje geschiedenis.
Toen bij een renovatie aan de Emerson school een schoolbord verwijderd moest worden, kregen de bouwlieden ineens een onverwachte verrassing te zien. Achter het huidige, modernere, schoolbord wat verwijderd werd zat nog een veel ouder exemplaar. Eentje die in 1917 voor het laatst in gebruik is genomen. Bijna een eeuw geleden.
En wat bleek? Honderd jaar geleden hadden ze óf nog geen bordenwissers, óf ze wilden hun verre nakomelingen een cadeautje nalaten. De borden bevatten namelijk nog steeds tekeningen en tekst uit de tijd dat de Eerste Wereldoorlog nog volop aan de gang was. Niet alleen een kalender:
n-CHALK-DRAWING-OKLAHOMA-SCHOOLS-large570Maar ook tekeningen die eigenlijk zo tijdloos zijn, dat het je moeilijk voor te stellen is dat ze al 100 jaar geleden zijn vereeuwigd met bordkrijt. De kleuren zijn nog fel als altijd:
o-OKLAHOMA-CHALKBOARD-570.jpg2En kleine meisjes met bellenblaas zijn nog altijd schattig:
o-OKLAHOMA-CHALKBOARD-570.jpg4De Emersonschool is natuurlijk maar wát blij met de zeer unieke vondst. De honderd jaar oude tekeningen worden nu bewaard en weer tentoongesteld als na de zomer de leerlingen weer welkom zijn. Want eerlijk is eerlijk: weinig dingen maken het verleden zo tastbaar als daadwerkelijk tastbare voorwerpen uit het verleden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten