13-jarige jongen verslaat kanker in de strijd om zijn leven. Dan doet hij iets fantastisch

Geen categoriejul 18 2015, 19:00
Sean Bartolucci heeft een overwinning behaald die alle Rockyfilms doen verbleken.
De 13-jarige jongen is namelijk genezen van kanker. Hoe hij die fantastische overwinning vierde? Door de stenen trap op te lopen van de Philidelphia Museum of Art. Bovenaan gooide hij zijn armen in de lucht en vierde hij zijn fantastische overwinning. Ja, net zoals Rocky Balboa dat deed in de bekende film Rocky.
Sean kreeg in 2014 te horen dat hij aan neuroblastoma leed. Sindsdien heeft hij verschillende operaties ondergaan, chemotherapie en een stamceltransplantatie. De Huffington Post legt uit:
Bartolucci’s family says the teen had vowed to run up the steps of the Philadelphia Museum of Art -- a move made famous in the film “Rocky,” which starred Sylvester Stallone -- once he was cancer-free.
Met andere woorden, toen hij hoorde dat hij kanker had zei hij meteen dat hij hetzelfde zou doen als Rocky als hij deze ziekte zou overleven. Rocky werd een ongelooflijke inspiratie voor hem... en, net als Sylvester Stallone in de bekende film, weigerde hij op te geven.
rocky
Michele Bartolucci, Seans moeder, is ontzettend trots op haar zoon en legt uit:
"Wat een fantastisch moment om hem hier te zien - en dan heb ik het niet alleen over de trap, maar over zijn reis van de afgelopen 18 maanden, die erg moeilijk zijn geweest. Hij heeft ontzettend hard geknokt."
Wat een geweldige prestatie. Laten we hopen dat andere mensen - met name kinderen - met kanker (of een andere ernstige ziekte) zich door hem laten inspireren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten