Als een bijzonder geliefde leraar overlijdt eren zijn bedroefde leerlingen hem op deze geweldige manier

Geen categoriejul 31 2015, 18:00
Hij was een inspiratie voor iedereen - zéker voor zijn leerlingen.
De Nieuw-Zeelandse (gym- en wiskunde-) leraar Dawson Tamatea gaf bijna 30 jaar lang les aan een middelbare school in Nieuw-Zeeland. Onlangs overleed hij helaas op vrij jonge leeftijd: hij was slechts 55 jaar oud.
Meneer Tamatea had een enorme impact op de mensen om hem heen, en dan met name op de leerlingen van zijn school. Zij keken tegen hem op en respecteerden hem bijzonder.
Tijdens zijn carriere leerde Tamatea zijn leerlingen niet alleen bepaalde sporten en wiskundige sommen, maar ook een inheemse dans, de Haka genaamd. Dit is een dans van de Maori. Historisch was het een oorlogsdans. Maori-strijders voerden de dans collectief uit in een poging om de vijand te intimideren. In de loop van de tijd werd de dans ook uitgevoerd om geëerde gasten te verwelkomen, bij begrafenissen, en bij andere belangrijke gebeurtenissen. Er zijn dan ook verschillende Haka voor verschillende omstandigheden.
De Haka is bekend geworden in de rest van de wereld doordat het Nieuw-Zeelandse rugbyteam altijd een Haka uitvoeren voor ze aan de wedstrijd beginnen.
Meneer Tamatea leerde deze dans dus aan zijn leerlingen. Schitterend dat ze hem eerden door deze dans uit te voeren terwijl zijn kist naar zijn laatste rustplaats werd gebracht.
Hier de fantastisch mooie video:
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/PNBHS-Haka-for-Mr.-Dawson-Tamateas-Funeral-Service-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten