Doodzieke moeder weet dat ze haar dochter niet zal zien opgroeien. Daarom doet ze dit

Geen categoriejul 25 2015, 17:00
Een groot drama én toch ook een bijzonder móói verhaal.
Heather McManamy, een moeder van een 4-jarig dochtertje, had onlangs de slechtste dag van haar leven. Ze werd behandeld voor borstkanker en deed er alles aan om te genezen. Helaas bleek uit onderzoek in het ziekenhuis dat het allemaal voor niets was geweest; de tumor was alleen maar groter geworden.
Sterker nog, de kanker had zich verspreid. Er zaten nu kankercellen in haar lever, haar botten en zelfs in haar schedel. Daarom lieten Heathers dokters haar weten dat ze zich moest voorbereiden op het einde. Hier viel niets meer aan te doen, zelfs niet door de beste artsen ter wereld.
De 35-jarige vrouw legt uit:

"Het zat eigenlijk overal."

Heather en haar man Jeff McManamy waren in shock door dit nieuws. Ze wisten dat de kans aanwezig was dat de kanker terug zou komen voor haar 50e verjaardag. Maar zo snel? En op zo'n grote schaal? Dat had niemand zien aankomen.
Ze gingen met zijn tweeën naar een groot winkelcentrum en bleven er uren rondlopen; met elkaar pratend en het nieuws verwerkend. Uiteindelijk moesten ze natuurlijk toch naar huis, zeker omdat een klein meisje - de 4-jarige Brianna - op hen zat te wachten.
Heather:

"Toen het tijd was om Bri op te halen besloten we om er een gezellige, leuke avond van te maken, waarbij we er de tijd voor zouden nemen om elke minuut van elkaar te genieten."

Laten begon Heather na te denken. Ze besefte dat zij haar dochter niet alleen zou moeten missen, maar dat - eerst en vooral - haar dochter grotendeels zou opgroeien zonder een moeder. En dat terwijl ze die juist zo nodig zal hebben - nu, op haar jonge leeftijd, maar ook straks als ze de pubertijd bereikt.
Daarom besloot Heather iets te doen wat niet alleen heel triest is, maar eigenlijk eerst en vooral toch ook heel mooi: ze besloot een grote verzameling van wenskaarten aan te leggen voor haar dochtertje, die ze vervolgens op elk belangrijk moment in haar leven zou kunnen lezen.
En dat is niet alles. Heather en haar man hebben ook een GoFundMe-pagina opgezet om geld in te zamelen voor een reis naar Disney World, begrafeniskosten, én de studeerkosten van Brianna (aangenomen dat ze naar de universiteit gaat als ze groot is). Tot nu toe hebben ze al $30.000 ingezameld, wat neerkomt op meer dan 25.000 euro. In september vorig jaar hebben ze hun grote reis naar Disney World al gemaakt, waar de kleine Bri ongetwijfeld mooie herinneringen aan zal overhouden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten