Door Amerika gesteunde Syrische rebellen onderdrukken christenen en dwingen ze te vluchten

Geen categoriejul 07 2015, 12:52
De door Barack Obama 'gematigd' genoemde rebellen lijken weinig tolerant te zijn ten opzichte van christenen.
Syrische christenen en andere (religieuze) minderheden hebben steeds meer last van een coalitie van zogenaamde 'gematigde rebellen' die het zowel opnemen tegen ISIS als tegen het Assad regime. Het Amerikaanse NPR legt uit:
Today, in the heaviest fighting for months, the Islamist alliance launched an attempt to seize the key city of Aleppo from government forces. With backing from U.S. allies, like Turkey and Saudi Arabia, this rebel coalition fights both the Syrian regime and the so-called Islamic State, or ISIS.
Hoewel het Westen deze groepen steunt is er een significant probleem: de coalitie heeft het namelijk niet alleen voorzien op ISIS en Assad, maar ook op christenen. Journaliste Deborah Amos reisde naar Turkije om daar te spreken met één van die christenen, een orthodoxe priester.
Deze man vertelde haar dat hij in Syrië woonde, maar uiteindelijk op de vlucht is geslagen. Let wel, niet voor Assad of ISIS, maar vanwege de door het Westen gesteunde rebellen. Deze man legt uit dat de andere rebellen christenen regelmatig het leven zuur maken en zelfs priesters en andere christelijke leiders ontvoeren. Het gevolg is dat hele steden hun christelijke bevolking hebben verloren omdat die op de vlucht zijn geslagen.
Hoewel de priester wel wat informatie kwijt wil over zijn eigen ontvoering zegt hij niet al te veel. De reden? Hij is bang dat hij, door openheid van zaken te geven, christelijke Syriërs alleen maar meer problemen bezorgt.
Critici van het beleid van met name Amerika zeggen al langer dat er per ongeluk radicale groeperingen worden gesteund. Deze getuigenverklaringen lijken dat te bevestigen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten