Driekwart van de Nederlandse vrouwen zont topless

Een meerderheid van Nederlandse vrouwen blijkt er geen moeite mee te hebben om het bovenstukje uit te doen op het strand.

Nederlandse vrouwen zijn nog steeds onverminderd fan van bruin worden zonder strepen op hun bovenlichaam. De Telegraaf maakt vandaag bekend dat maar liefst driekwart van de Nederlandse vrouwen op het strand topless zont:

Is bloot op het strand uit de mode? Niet als het aan de lezeressen van VROUW ligt. Zij zonnen nog steeds graag topless, blijkt uit een enquête op VROUW.nl onder ruim 3700 vrouwen. Wel zijn we met de komst van de smartphone voorzichtiger geworden.

Drie op de vier VROUW-lezeressen zont wel eens topless, blijkt uit het onderzoek. Ook gaat 44 procent af en toe naar het naaktstrand. Een tendens die NFN, belangenorganisatie voor naaktrecreanten en naturisme, ook vaststelt. „Naakt recreëren is onverminderd populair, bijna 2 miljoen Nederlanders doen het”, vertelt Maaike Brugman van NFN.

Dat het naaktstrand in opkomst is, komt volgens de NFN door de komst van de smartphone. Mensen voelen zich nog steeds wel prettig zonder al te veel kleren aan, maar zijn bang gefotografeerd te worden en dientengevolge op het internet te belanden. Op een bloot strand denkt men klaarblijkelijk meer privacy te hebben, en minder last van pottenkijkers.

De toegenomen voorzichtigheid met naakt geldt ook in versterkte mate voor kinderen. Bijna de helft van de door Telegraaf geënqueteerde vrouwen zegt hun jongere kinderen naakt te laten spelen op het strand, maar 44% geeft ook aan hier in de huidige tijden een stuk voorzichtiger mee te zijn geworden. De angst voor pedofielen – die evenals anderen gemakkelijk toegang hebben tot smartphones – zit er goed in. De krant van wakker Nederland citeert Madelon Gielen–Salzmann die haar zesjarige dochter nooit zonder badkleding laat zwemmen: „Mijn man en ik vinden dat in deze leeftijdsfase niemand iets van de privégedeelten van haar lijfje mag zien.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. halo1

  Jammer… want de meeste zien er veel beter uit… MET bovenstukje!

 2. toetssteen

  De missus zont met topje, ze wil de gevoelige delen niet graag zien verkolen. Schaamte kent ze niet, dus dat is zeker niet het motief.
  Overigens lijkt me dat bakken sowieso erg ongezond. Voor man of vrouw, met of zonder.

 3. V.K.

  -Soms vraag ik me af, wanneer ik zo’n vrouw met bovenstukje zie of zij zich schaamt voor haar enigste stukje huid wat niet getatoeëerd is.

  1. toetssteen

   @VK
   Huh? Tattoo’s? Mijn vrouw heeft geen tattoo, maar de borsthuid is nogal gevoelig.
   Men een mannelijke bos haar ervoor fikt het minder aan. Ow, die moet dan ook geschoren?
   Loop toch rond. Zo goed als je op moet passen voor verbranding in je nek, je neus, voorhoofd, moeten vrouwen voorzichtig zijn met de borstpartij. Heeft niets van doen met preutsheid, maar slechts met verstand.

 4. Nicky

  Hoewel, ik zie die preutsheid (want dat is het toch ook wel) te over in ‘jouw’ Singapore en vooral in ‘mijn’ muslimland. De preutsten zijn die zich hullen in zwarte postbussen. Alleen hun ogen mogen bruin, maar die zijn al bruin.

  1. Simon Brouwenstein

   Gelukkig wist mevrouw Nicky het onderwerp al weer naar de islam te voeren.

   1. _Mediaevist_

    Klopt, maar de moslimkraan wordt dan ook alsmaar harder opengedraaid in West-Europa.

  2. Mar

   Die vrouwen zullen niet snel huidkanker krijgen, Nicky.

   Trouwens typisch een mannen-iets, vrouwen die niet alles pontificaal in de etalage zetten, preuts te noemen.

   1. toetssteen

    @Mar
    Van het ene uiterste naar het andere, daar zit heel wat tussen. Overigens krijgen totaal verpakte vrouwen een vitamine D gebrek wat weer allerlei nare consequenties heeft.

    1. Pimsch

     wellicht is bottomless een optie.
     maar wel met niqab

    2. Mar

     @toetssteen

     Inderdaad van het ene uiterst naar het andere.

     Deze vrouwen hebben een kans op het krijgen van een vitamine D tekort. Het is niet zo dat ze het krijgen.

     De risicogroepen voor een vitamine D tekort:

     Vegetariërs en veganisten
     Mensen die weinig buiten komen
     Mensen die bedekkende kleding dragen (lange mouwen, hoeden, hoofddoeken, boerka’s)
     Ouderen, vooral omdat zij veel binnen zitten
     Zwangere vrouwen
     Mensen met een donkere huidskleur
     Mensen die ongezond en eenzijdig (niet-gevarieerd) eten
     Mensen die veel alcohol drinken
     Mensen die een vetarm of vetvrij dieet volgen

  3. toetssteen

   @Nicky
   Preuts in Singapore? O er lopen wat Maleisische lappen rond. (totaal versluierd mag niet) Maar het gros gaat heel luchtig gekleed door het leven. Zeg maar zo ongeveer als in de hotpants periode.
   Zonnen, tja op Sentosa zie je aan het strand wel een stel dwazen liggen, maar de doorsnee Singaporees zal eerder zijn zonwerende paraplu gebruiken dan in de zon te gaan zitten of liggen.

 5. _Mediaevist_

  Als de Jihad ook op de Nederlandse stranden is gearriveerd, zal het hiermee snel gedaan zijn. De linkse apologeten cq collaborateurs hebben hun draaiboek met wollig geklets allang klaarliggen.

 6. LantR.fant

  Geestig opgemerkt, dat een vrouw op een naaktstrand gaat liggen om zo minder last van potten-kijkers te hebben.

 7. Seneca

  80% van de vrouwen en 100% van de mannen zonnen topless.

 8. Gerard Boerma

  Gedurende dit korte broekjesweer mag ik graag op het Scheveningse strand resideren om al dat moois in mij op te nemen. Dat gezegd pleit ik er wel voor om topless boven de 45 strafbaar te stellen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.