Een tikje apart: vrouw verandert naam om op Facebook te kunnen

Hoe ver gaat jouw liefde voor Facebook? Zou jij je naam veranderen om erop te kunnen?

Jemma Rogers uit Londen is erg dol op Facebook. Alleen had ze wel een probleempje: omdat ze niet gecontacteerd wilde worden door oude bekenden (of vreemden) besloot ze om een pseudoniem te gebruiken: Jemmaroid Von Laalaa.

Op zich leuk bedacht; het lijkt bijna een echte naam, en mensen die haar in het echte leven kennen kunnen haar niet zomaar vinden. Prima dus.

Helaas is er één probleem: Facebook houdt niet van pseudoniemen. Sinds een jaar of wat moeten mensen hun echte naam opgeven; doen ze dat niet, dan wordt hun account gewoon geblokkeerd.

Screen Shot 2015-07-14 at 09.58.43

Enige tijd geleden ontving Jemma dan ook een berichtje van Facebook. Of ze even kon aantonen dat Jemmaroid Von Laalaa haar echte naam was. Ze pakte haar bankpas erbij, speelde wat met photoshop en stuurde een kopie (van het vervalste pasje) naar Facebook.

Het resultaat? Ze kon niet meer bij haar account. Facebook blokkeerde alles.

Jemma vond dat vreselijk. Dus besloot ze … niet om open kaart te spelen met Facebook en haar echte naam door te geven en te gebruiken, maar om haar naam te veranderen. Jawel, Jemma heet nu officieel Jemmaroid Von Laalaa. Ze heeft alle documenten opnieuw aangevraagd, met haar nieuwe naam: een rijbewijs, een bankrekening, een paspoort en ga zo maar door.

Toen ze al die papieren had stuurde ze kopieën naar Facebook. Het gevolg?

Doodse stilte. Jemma legt uit:

“Ik kan niet geloven dat ik zit opgescheept met deze stomme naam en dat ik nog steeds niet kan inloggen. Het is ook moeilijk om in contact te komen met een mens bij Facebook, ik krijg alleen maar automatisch aangemaakte berichtjes terug. Het is belachelijk en ik schaam me ervoor.”

Wat vind jij? Heeft Jemmaroid gelijk dat Facebook wel erg ver gaat, of is het haar eigen schuld dat ze geen gebruik kan maken van haar Facebook-account?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.