Fitness blogger zet hartverscheurende video online nadat ze in elkaar is geslagen door haar vriend

Die ook nog eens de vader van haar kinderen is.

Huiselijk geweld tegen vrouwen is één van de grootste problemen waar de maatschappij in haar algemeenheid te weinig aandacht aan besteedt. Fitness blogger Emma Murphy heeft besloten daar iets aan te doen.

Hoe? Door een video online te zetten nadat haar vriend haar in elkaar sloeg:

.

In de hartbrekende video legt Emma uit dat ze er bijzonder lang over na heeft gedacht voordat ze de video online zette. Uiteindelijk heeft ze dat toch gedaan. Ze wil andere vrouwen die onder huiselijk geweld lijden namelijk inspireren.

Emma vertelt: “De afgelopen anderhalf jaar heb ik te horen gekregen dat ik paranoïde ben, dat ik knettergek was, en dat mijn gebrek aan zelfvertrouwen me kapotmaakt.” Let wel, dit werd allemaal gezegd door haar vriend.

De reden? Emma vermoedde dat hij vreemdging en confronteerde hem ermee. Later bleek ze gelijk te hebben: in november vorig jaar contacteerde een andere vrouw haar en vertelde Emma dat ze zwanger was van haar vriend. Dit gebeurde op het moment dat Emma zélf ook zwanger was.

Emma in betere tijden
Emma in betere tijden

Later confronteerde ze haar vriend er weer mee. Die kon dat niet waarderen en sloeg haar pardoes in haar gezicht. Het resultaat is dat ze nu een blauw oog heeft en psychisch gebroken is.

Nou ja, dat is niet helemaal waar. Ze vertelt namelijk ook dat ze de relatie beëindigd heeft en ervoor zal zorgen dat haar vriend zijn kinderen niet meer kan zien. Ze hoopt dat andere vrouwen in een vergelijkbare situatie hetzelfde zullen doen.

Ik kan dat natuurlijk alleen maar beamen en heb daar maar één ding aan toe te voegen: dames, als je man je één keer slaat zal hij het nog een keer doen. Na de eerste keer moet je de stekker dus uit de relatie trekken. Niet wachten; neem het heft in eigen hand.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Arachne

  Enige relativering is hier wel op zijn plaats. Chronologisch gezien aan de hand van haar verhaal:
  juli 2012 start relatie
  nov 2013 zwanger (zoontje nu 2 jaar oud op basis van filmpje)
  juli 2013 geboorte zoontje
  jan 2014 start paranoia enz
  2014 geduwd en een blauw oog
  2014 geslagen fractuur hoofd
  mei 2014 zwanger dochter
  juni 2014 kennis van vreemd gaan vriend
  nov 2014 vrouw uit juni is zwanger
  dec 2014 geboorte dochter
  juni 2015 Vaderdag weekeind: hij is bij een ander
  juni/juli 2015: confrontatie + geslagen

  Ze zegt dat hij de liefde van haar leven is en dat ze ups en downs gehad hebben. De hele relatie zijn er meerdere punten geweest om er een einde aan te maken. Ook zij heeft fouten gemaakt.

  Ze is overduidelijk onzeker en dat heeft haar ook in deze situatie gebracht. Vrouwen zoals zij kiezen voor een dergelijke man: zeer dominant, kort lontje (zie badr hari) agressief, manipulatief. Ze willen graag iemand hebben en nemen genoegen met dit soort mannen. Het is een kwestie van tijd dat de agressie (in welke vorm dan ook) zich tegen de partner keert. De vrouw roept deze met haar gedrag zelf op. Ontrouw behoort ook tot het patroon. Ze zegt dat ze bij de laatste confrontatie met een telefoon gegooid heeft.
  Hoe gek het ook klinkt, in dit soort gevallen is het niet ongebruikelijk dat de vrouw ook agressief kan zijn: schreeuwen, schelden, dreigen, gooien enz.

  Veelal maken deze vrouwen de volgende keer weer de keus voor eenzelfde soort man. De geschiedenis herhaalt zich dan. Vaak hebben zij zussen en/of vriendinnen met gelijke ervaringen.

 2. yoko oen

  Dit is geen bijzonder verhaal/gebeurtenis, in NL gebeuren deze dingen elke dag, maar er wordt nauwelijks iets over vermeld. Als ik het goed zie op de video lijkt me die vriend iemand van één van de drie eilanden, die NL eigendom zijn/waren
  dus hebben die figuren de NL nationaliteit. ’t Beste zou zijn terugsturen en nooit meer toe-
  laten hier ipv een taakstraf if any..!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.