Henk Krol stelt Kamervragen over Kamervragen

Geen categoriejul 27 2015, 21:00
De voorman van 50PLUS heeft het gehad met Kamervragen die niet worden beantwoord. En dus.. stelt hij Kamervragen.
De meest 'meta' politieke move van deze zomer zou wel eens op naam kunnen komen te staan van 50PLUS-Kamerlid Henk Krol. De parlementariër vindt het namelijk geen porem dat er tijdens het zomerreces allerlei berichten uit de ministerraad komen dat antwoorden op Kamervragen langer op zich laten wachten dan anders. De normale termijn voor het beantwoorden van zo'n vraag is drie weken. Het mag dan wel reces zijn, aldus Krol, maar dat mag geen reden zijn voor labbekakkerigheid. Naar zijn smaak is er dit reces al te vaak gemarchandeerd met de termijn van 21 dagen.
En dus gooit Henk Krol een stapeltje nieuwe vragen bovenop de al hoge stapel: waar de beantwoordingen van de eerdere vragen dan wel zouden mogen blijven. Via Twitter deelt de flamboyante seniorenpoliticus zijn parlementaire questionnaire onder de vragende vermelding van "Vakantieplanning?":
https://twitter.com/HenkKrol/status/625685285104427008
Wanneer Krol antwoord gaat krijgen op z'n vragen is nog niet duidelijk. Ook is niet duidelijk of deze vragen zullen worden beantwoord nog vóórdat de overige vragen inclusief antwoord aan de Tweede Kamer zullen zijn toegezonden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten