Hij las reclamefolders omdat hij geen boeken had. Dankzij deze postbode krijgt hij nu boeken uit de hele wereld

Hij had nooit gedacht dat zijn actie een wereldwijd effect zou hebben. 

Matthew Flores is een twaalfjarige jongen uit de Amerikaanse staat Utah. Het is een zeer leergierig ventje, en zijn allergrootste hobby is lezen. Maar er is één probleem: Matthews gezin heeft het niet breed, en daarom is er geen geld om boeken te kopen voor de jonge boekenwurm.

Screen Shot 2015-07-28 at 17.10.29

Dankzij een postbode kwam daar verandering in. Ron Lynch bezorgde de post bij Matthew in de straat, toen de jongen hem vroeg of hij misschien nog wat reclamefolders over had. Verbaasd vroeg de postbode waarom, en Matthew vertelde dat hij de folders graag wilde omdat hij van lezen hield. Postbode Ron vond het niet kunnen dat een jongen die zó van lezen houdt, genoegen moet nemen met saaie reclamefolders.

Screen Shot 2015-07-28 at 17.09.44

Screen Shot 2015-07-28 at 17.28.51

 

 

Ron zette een foto van Matthew op Facebook met zijn verhaal. Hij roept zijn facebookvrienden op om massaal boeken op te sturen aan het vrolijke jongetje. Het is tegenwoordig immers zeldzaam dat een twaalfjarige vraagt om boeken – de meesten hebben liever electronica zoals een Gameboy of een Playstation.

De sympathieke postbode had niet verwacht dat vrienden én vreemden op Facebook massaal op zijn oproep zouden reageren! Binnen enkele dagen had Matthew al meer dan 300 boeken ontvangen, en de boeken blijven nog steeds binnenstromen.

Screen Shot 2015-07-28 at 17.11.16

 

Wat het voor Matthew éxtra bijzonder maakt, is dat de boeken aan hem werden opgestuurd vanuit de hele wereld. Niet alleen uit Amerika, maar ook uit Engeland, Australië, India en nog veel meer landen. Kennelijk vonden zoveel mensen het verhaal van de leergierige tiener zonder boeken aangrijpend dat over de hele wereld mensen werden geïnspireerd om boeken op te sturen.

Matthew kan zijn geluk niet op met zijn inmiddels goed gevulde boekenkast. Hij zegt:

“Mensen kwamen aan de deur en zeiden: Deze boeken zijn voor jou. Ik dacht dat het een vergissing was, maar ze waren echt voor mij! Ik ben superblij. Lezen is leuk, en je wordt er ook slimmer van!”

Screen Shot 2015-07-28 at 17.11.41

 

Maar het wordt nóg mooier: Matthew is vastberaden om zijn boeken, nadat hij ze heeft uitgelezen, ook met andere kinderen te delen. Zo zullen nog veel meer kinderen kunnen genieten van lezen. Veel van Matthews vriendjes in de buurt en op school hebben al enthousiast gereageerd.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.