Interpol waarschuwt voor mogelijke ISIS-aanval op zee

Naar verluid zou de Syrisch-Irakese terreurorganisatie een aanval op zee willen uitvoeren.

ISIS is al lang geen organisatie meer die alleen in Syrië en Irak aanvallen uitvoert. Gisteren werd Israël onder vuur genomen vanuit Egypte. En vandaag lijken Europese marines in het vizier te zijn gekomen van islamistische piraten die een aanval op de Middellandse Zee willen uitvoeren:

Interpol has issued a warning to Mediterranean countries to be on the alert for an attempt by Islamic State (ISIS) militants to carry out some sort of operation at sea over the next few days, Italian military sources told specialist news website Migrant Report.

Italian military sources said the warning was being taken seriously, “but they remained sceptical about the prospect of an attack at sea by ISIS.”

In its internal warning, Interpol cited its sources saying the terrorist group could be planning an operation off the Libyan shores at the weekend.

Behalve in Syrië en Irak is de terreurgroep nergens zo sterk vertegenwoordigd als in Libië. De reden is dat er sinds de val van Khadaffi geen effectief overheidsgezag meer is in het land dat sterk genoeg is om islamistische terreurgroeperingen te onderdrukken. Met name ISIS heeft daar gebruik van gemaakt, en houdt er enkele gebieden. Het stuurt ook onthoofdingsvideo’s vanaf die locatie.

De Libische kusten daardoor nauwelijks bewaakt door de nationale marine, wat tot een grote en ongecontroleerde exodus van vluchtelingen heeft geleid. Lidstaten van de Europese Unie hebben daarom schepen die er patrouilleren. Maar juist ook die schepen lopen nu zelf gevaar, aldus Interpol.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Geah

  Hm ik vraag mij af welke mensen zij dan willen treffen….op de Middellandse Zee…de vluchtelingen of hun redders…..nou wat mij betreft mag het beide zijn…

  1. yoko oen

   Nou daar proost ik mee. De middellandse zee is al zó vervuild door zuid-europese landen, gewoon opnieuw beginnen en schoon houden

 2. carthago

  Is de nato nu al in haar broek aan het doen?,wat een alliantie, fantastische chief command kokosnoot in Washington .

 3. van Urk

  Kansen op piraterij in de middellandse zee zal nu na honderden jaren weer tot een werkelijkheid gaan worden.

 4. Koos_Koets

  Die aanval is al lang aan de gang. Elk jihadbootje bevat een aantal ISIS-soldaten. Die komen, als de tijd rijp is, op commando in actie.
  Onze machthebbers zij in feite landverraders, omdat ze de vijand willens en wetens binnenlaten.

  “Hij rot de ziel van een volk, hij werkt in het geheim en als onbekende in de nacht om de pijlers van een stad te ondermijnen, hij infecteert het politieke lichaam, zodat het zich niet meer kan verweren. Een moordenaar is minder te vrezen want de verrader is als de Pest.”
  Marcus Tullius Cicero

  1. Geah

   Zoiets als @ Simon ….Hij zou ook een Anne Frank verraden…als hij daarmee goodwill kan kweken bij zijn dubieuze vriendjes……

   1. Simon Brouwenstein

    Beste Geah,

    U maakt op mij een zieke indruk. Mijdt u niet de zorg die ook voor u beschikbaar is?

    1. -Harry

     Het is een wonder dat je deze dreiging ook weer niet gebagatelliseerd hebt , Hutten !

     In plaats daarvan spring je een willekeurige regeerster in haar nek .

     Afleidingsmanoevre 33.657 .

     Maar dénk er om dat je die Isis gekken nooit aanvalt , hoor !
     Je moet toch wat argumenten hebben als JOUW kop op het hakblok ligt .
     Niet dat het wat uithaalt , maar het geeft hoop aan de onnozele .

     En ach , het duurt maar éven .

   2. Koos_Koets

    Simon B is godzijdank geen invloedrijk figuur. Hij bezit slechts onvoldoende competenties om de overheidspropaganda te kunnen doorzien.
    Hij behoort echter wel tot de “nuttige idioten”.
    http://www.jodendom-online.nl/articles.php?view=article&id=386

 5. jack

  Italiaanse marine is sceptical, de stumpers. Even herinneren , de uss COLE, 12 oktober 2000. Een rubberbootje met terroristen en een marine schip waarbij die Italiaanse en andere Europese marinebootjes die daar “arme” afrikaantjes uit Nigeria, de Kongo en nog 200 staatjes en staten uit hjet water halen,plezierboten zijn. En op de COLE waren al 17 doden.

 6. Teun

  Gewoon wegkijken. Dan word je ook niet aangevallen.
  Kijk je niet naar die granaat, dan is die granaat er ook niet.
  Het is niet een nieuwe wet van Newton, die van de zwaartekracht, want dat kan niet meer, die man is namelijk dood.
  Maar het is de wet van de lichtekracht.
  Het is een wet van een kakelverse intellectuele lichtgewicht in het hoofd. Volgens hem moet je ook geen Isis filmpjes kijken, want daarmee help je Isis alleen maar.
  Deze halve haan en vriend van de halve maan maakt op mij een zieke indruk. Maar ook voor hem is er redding, nl. de zorg die ook voor hem beschikbaar is?

 7. _Mediaevist_

  Het is wel te verwachten dat ze dit gaan doen, als ze de mogelijkheid hebben. Deden men ook al in de Middeleeuwen, beetje handelsschepen terroriseren. Maar gelukkig heeft het met de Islam allemaal niets te maken. Behalve dan dat dit een goeddeels onhervormbare moordenaarsideologie is die zeer op gespannen voet staat met de democratische rechtsstaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.