ISIS-geldschieter krijgt half jaar celstraf van de Rotterdamse rechtbank

Geen categoriejul 22 2015, 18:00
Een enthousiast donateur van terreurorganisatie ISIS heeft de beweging een ruimhartige gift gedaan. Maar met het cadeau dat zij van de rechter krijgt, is ze minder gelukkig.
De 29-jarige Burcu T. heeft van de rechtbank in Rotterdam een half jaar cel gekregen. Die sanctie ontvangt de vrouw, omdat ze geld heeft overgemaakt aan de Syrisch-Irakese terreurorganisatie ISIS:
Burcu T. (29) moet zes maanden de cel in omdat ze geld heeft overgemaakt aan een terroristische organisatie. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald. Het Openbaar Ministerie had twee jaar cel geëist.
Volgens de rechtbank had T. kunnen weten dat met haar betalingen de gewapende jihad ondersteund werd. Haar advocate had hierover in de rechtszaal aangevoerd dat het T. ging om liefdadigheid: ze dacht dat ze geld gaf voor weeskinderen en weduwes van islamitische strijders. Het geld, in totaal ongeveer 2000 euro, was bestemd voor de Islamic Jihad Union (IJU) en werd overgemaakt aan een tussenpersoon in Turkije.
De straf is voor T. nog een meevaller, want het Openbare Ministerie had maar liefst twee jaar celstraf geëist alsmede tevens een veroordeling voor lidmaatschap van een terroristische organisatie. Voor dat laatste werd ze vrijgesproken, wat de strafmaat ook meteen drastisch naar beneden haalde.
Of T. de straf ook echt gaat uitzitten is nog onduidelijk. De vrouw woont inmiddels in Turkije. En mocht ze ook de Turkse nationaliteit bezitten, dan wordt ze niet aan Nederland uitgeleverd. Turkije levert immers geen onderdanen uit aan andere landen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten