ISIS zorgt voor groot raadsel in Palmyra: ze verven alle muren roze

Geen categoriejul 09 2015, 16:00
De lievelingskleur van de terroristische organisatie ISIS is kennelijk roze. En daarom moeten alle muren in het Romeinse stadje Palmyra eraan geloven.
Niemand heeft er nog een verklaring voor, maar dat het gebeurt is duidelijk. Enige tijd geleden veroverde de Syrisch-Irakese terreurorganisatie ISIS het oude Romeinse stadje Palmyra in centraal Syrië. Ze hebben er al enkele onvoorstelbare dingen gedaan. Massa-executies zijn er georganiseerd, en eeuwenoud werelderfgoed is er met grote sloophamers kapotgemaakt.
Maar de laatste zet van de jihadisten doet mensen echt versteld staan. ISIS-strijders hebben massaal hun AK47's ingeruild voor verfkwasten. En in plaats van bommen dragen ze nu grote potten roze verf mee:
CJd4ejzUEAAPwcW
CJd4glCUsAA9pHONiemand weet precies wat het doel is van de moordlustige jihadisten. Journalist Elijah J. Magnier die de burgeroorlog in Syrië nauwgelet volgt, weet het ook niet. "Misschien vieren ze Pink Panther-dag?", vraagt de correspondent zich hardop af. Het is hoe dan ook vreemd, want de troepen van president Assad liggen op 4 kilometer afstand gelegerd en naderen Palmyra elke dag nader. Je zou denken dat de strijders iets anders aan hun hoofd hadden dan een hele stad roze verven.
Wat denken jullie? Waarom verft ISIS alles roze?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten