Leider Khorasan-groep gedood

Geen categoriejul 22 2015, 8:00
Het Amerikaanse ministerie van Defensie gelooft dat Muhsin al-Fadli is omgekomen bij een luchtaanval in Syrië.
Al-Fadli was bij leven het hoofd van de zogenaamde Khorasan-groep - die weer deel uitmaakt van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra. Volgens de Amerikanen bestaat de Khorasan-groep uit Al Qaeda veteranen die - deels in ieder geval - betrokken waren bij de aanslagen op het World Trade Center in New York, op 11 september, 2001.
Daarnaast zou Al-Fadli betrokken zijn geweest bij de aanslag op een Franse supertanker in Koeweit in 2002. De Amerikanen maken zich druk om die aanslag omdat er een Amerikaanse marinier bij omkwam.
Hoewel het natuurlijk goed nieuws is als Al-Fadli dood is legt Nu.nl uit dat we nog maar even geen feestje moeten vieren:
Vorig jaar september dacht Washington ook dat al-Fadli was omgekomen door een luchtaanval, dat bleek echter niet het geval te zijn. Hij zou nu zijn gedood toen hij in een voertuig zat bij de plaats Sarmada in het noordwesten van Syrië. Dat zou op 8 juli al zijn gebeurd.
In het verleden hebben we gezien dat terroristische organisaties dit soort nieuws zelf op een gegeven moment naar buiten brengen. Het is voorlopig dus wachten op bevestiging dat Al-Fadli inderdaad is uitgeschakeld.
Overigens zeggen Amerikaanse terrorisme-experts dat de 'Khorasan-groep' helemaal niet bestaat. De 'groep' is gewoon deel van Al Qaeda. Volgens deze experts is de term verzonnen door het Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en het Witte Huis om buitenstaanders het gevoel te geven dat Al Qaeda ernstig verzwakt is, terwijl dit het geval absoluut niet is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten