Onbreekbare liefde: echtpaar van 85 jaar oud doet huwelijksreis van 62 jaar geleden opnieuw

Geen categoriejul 26 2015, 11:00
Soms kan er heel veel tijd verstrijken, maar verandert er toch heel weinig. Zoals voor dit oude, maar dolgelukkige koppel.
Toen het pasgetrouwde stel Bob en Shirley Welch in 1953 in hun auto stapte om hun huwelijksreis te beleven, waren ze er helemaal klaar voor. Ze hadden elk dubbeltje drie keer omgedraaid om (omgerekend) zo'n €90 te besteden te hebben, en ze hadden hun kleine autootje bij zich. Het was allemaal niet heel veel, maar dat hoefde ook niet. De twee hadden elkaar, en dat was genoeg. Ze gingen op huwelijksreis!
Het was een prachtige reis zo aan het begin van de jaren '50, naar het adembenemende Kratermeer in het noorden van de Verenigde Staten. Ze herinneren zich het uitgestrekte meer:
crater-lake-1
En de prachtige, statige herberg die over het meer uitkijkt:
Crater Lake Lodge with starry sky.Ze konden er alleen niet verblijven vanwege hun krappe budget.
Nu, in 2015, hebben ze na een lange carrière de schaapjes op het droge. De kinderen zijn opgegroeid, en de kleinkinderen zijn zelfs inmiddels al geslaagd voor de middelbare school. En dus kwam het moment dat Bob en Shirley de tijd begonnen te krijgen om terug te kijken op hun eigen leven.
62 jaar later, zijn de twee teruggegaan naar de plek waar hun lange en gelukkige huwelijk begon. Ze zijn inmiddels 85 jaar oud, maar dat weerhoudt ze er niet van om de plekken die zo belangrijk zijn geweest in hun jeugd nog één laatste keer te bezoeken. Want zoals ze zelf al zeggen: dit zou best voor het laatst kunnen zijn. Aldus Bob:
"Het plannen van een lange autorit terwijl je de 80 al gepasseerd bent vergt veel voorbereiding."
Zijn vrouw voegt daar aan toe:
"En medicijnen!"
En ze waren het er beide over eens dat dit wellicht wel voor het laatst was, gezien hun gezondheid en leeftijd. Maar genoten van hun 'tweede huwelijksreis' hebben ze enorm!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten