Limburgse terrorist hield lezing in de moskee van Geleen

geleenskee
Foto: Moskee Geleen

Een Limburgse moskee is in opspraak geraakt, nu duidelijk werd dat deze instantie tot tweemaal toe is bezocht én toegesproken door een al-Qaida-terrorist.

De moskee van het Limburgse Geleen heeft de afgelopen paar jaar tot minstens twee keer toe een al-Qaida terrorist op bezoek gehad, die ook nog eens een toespraak hield voor de aanwezige gelovigen. Zo blijkt in ieder geval uit onderzoek van lokale Limburgse kranten:

Een veroordeelde terrorist heeft tot twee keer toe een lezing gegeven in een moskee in het Limburgse Geleen, zonder dat politie en justitie daarvan op de hoogte waren. Dat melden De Limburger en het Limburgs Dagblad op basis van eigen onderzoek.

Het gaat om Abdallah Ouabour (41) uit het Belgische Maaseik, die in 2007 werd veroordeeld tot zes jaar cel omdat hij een van de leiders was van de Belgische tak van de Marokkaanse terreurbeweging GICM, gelieerd aan Al Qaida.

Eenvoudig om de terrorist te identificeren was het niet: beeld- en geluidsopnames moesten aandachtig bestudeerd worden om te kunnen vaststellen dat bezoekers van het gebedshuis écht zijn toegesproken door de jihadist, die de moskee van Geleen een half jaar geleden voor het laatst bezocht. Ook moesten enkele ooggetuigen worden gevonden, waar de Limburgse kranten overigens wel in slaagden.

Abdallah Ouabour wordt gezien als een belangrijke schakel in het Marokkaanse Europese netwerk van al-Qaida. Hij was nauw betrokken bij de aanslagen in Madrid van 2004 en Casablanca in 2003. Voor zijn rol in de verschrikkingen heeft Ouabour dan ook zes jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen, een straf die hij sinds enkele jaren volledig heeft uitgezeten waardoor hij nu weer een vrij man is.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

60 reacties

 1.   

  Vreselijk, het grote nieuws ligt voor het oprapen en dan kiest DDS weer voor de kruimels.

  Vanavond stemt de gemeenteraad van Gouda over de bouw van een nieuwe moskee.

  Genoeg te melde dunkt me….wat wil de buurt?B edreigt het Identiair Verzet de raad? (Typhuszwijnen)

  1.   

   Nee, Identiair Verzet bedreigt de raad niet en ze zijn ook niet “extreem rechts” zoals media propageert.

   Identitair Verzet ontkent bedreiging van raadsleden
   http://regio.tpo.nl/2015/07/06/identitair-verzet-ontkent-bedreiging-van-raadsleden/

   1.   

    De oprichter (Paul Peters) is herhaaldelijk veroordeelt voor extreem-rechtse activiteiten, te beginnen met de veroordeling in 2001 voor het bekladden van een joodse begraafplaats met hakenkruisen en ‘juden raus’.

    Daarnaast was hij actief bij/op NNP, Stormfront, en Voorpost.

    Dus zonder enige twijfel klassiek extreem rechts.

    1.   

     -Ach kijk, Nog1 ziet hier ook weer een kansje liggen om het vooral maar niet over haatpredikers met bruin randje te hebben.

     1.   

      Zolang idioten als Bromsnor het opnemen voor neo-nazi’s, zullen we wel moeten.

      Overigens heb ik in het artikel geen enkel bewijs gezien voor de aanwezigheid van een haatprediker. Het gaat meer om een vermoeden van een eventuele aanwezigheid;’ …maar kan de man niet met zekerheid identificeren’

     2.   

      Jij vraagt je nooit af wie je eigen nest bevuilt?

    2.   

     @Nog1
     Hij is 1 maal veroordeeld en heeft zijn excuses aangeboden en zijn straf ondergaan.
     In een rechtsstaat is het dan normaal dat men deze persoon alsnog presenteert als zijnde verdachte/misdadiger.

     De rest van uw betoog komt uit de dikke duim.
     Laatste twee zinnen, wat moet ik daarmee? Stormfront is een blog waar ik niets mee heb, maar dat heb ik net zomin als met Frontaal Naakt. Voorpost, ehm hoeveel misdaden hebben die op hun kerfstok? Wat is NNP, want die club ken ik in het geheel niet.
     Wat verstaat u onder extreem rechts trouwens? Ron Paul? Rand Paul? U zegt het maar.

   2.   

    Fijn dat u het weer opneemt voor deze frisse club.

    Zo kennen we u weer!

    1.   

     -@AnnieJanz,

     -Jongen, fijn he, dat wanneer jij wordt aangesproken je altijd maar weer bij wijze van weerwoord naar iemand anders kan wijzen.

  2.   

   -@Arie Janz,

   -Probeer jij de boel weer eens te stangen jongen?

   -Het stoppen van haatpredikers lijkt me belangrijker dan een bouwvergunning.

   -Desalnietemin, wanneer mocht blijken dat deze haat-imam op uitnodiging van het moskee bestuur zijn zijn kwaad mocht zaaien, dan lijkt me het het beste om deze tempel te bulldozeren.

   1.   

    De bouwvergunning voor een moskee van vandaag is de preekstoel voor de haat-imams van morgen zou ik denken.

    Je moet wat meer vooruit kijken en niet op je oude dag lopen zeiken dat je altijd achterom hebt gekeken hoe ge-wel-dig het vroeger was, “jongen!”

    1.   

     Dáár komt de leeftijd weer!
     Tuurlijk!
     Hatsekidee!
     Hij kán het niet laten.
     Zogenaamd tégen discriminatie… maar lééftijd-discriminatie ligt hem in de mónd bestorven!

     U weet toevallig niet waar de geachte @V.K. wóónt?
     Jammer, hè?
     Dan zou u daar in het vervolg namelijk óók wat rottige opmerkingen over kunnen plaatsen… dat hij in een achterlijk stadje woont… of zo…. wij kennen uw manieren zo langzamerhand een beetje.
     Dat is altijd handig… hè…het kunnen neerplempen van zulke absoluut NIET ter zake doende onzin… als men zelf het vermogen tot normaal debatteren ten enen male mist.

     Jemig man… groei eens op!
     Voor eens 52-jarige bent u wel érg onvolwassen!

     Wat die Limburgse terrorist betreft ( zijn naam klinkt nauwelijks Limburgs of Nederlands… maar alláh…),
     waarom moet die opzij geschoven worden voor de kwestie Goudase moskee?
     Er komt vast wel weer eens een artikeltje over die moskee.

     Of moeten we soms… áls dat artikel hier geplaatst wordt… verplicht over die Limburgse terrorist gaan schrijven… omdat anders Arie over je leeftijd of je woonplaats begint te emmeren?

     Doe eens normáááááál !
     Probéér het in elk geval.

     1.   

      Ach Mevrouw V.
      dat u nou overal uw adres en foto achterlaat is tot daar aan toe, maar aangezien u ook nog eens in mijn gemeente bent komen wonen, schept dat toch een beetje een band.

      Als ik wat meer tijd had, zou ik best uw “buddie” willen zijn…gezellig koffie drinken, beetje politiek, beetje geloof, beetje Israel….eigenlijk hebben we dezelfde hobbies als ik het zo bedenk.

      Zullen we afspreken?

     2.   

      -@Annie Janz,

      -Handig he,zo’n nick, kan je je lekker achter verschuilen wanneer je je zelf uitnodigd bij iemand waarvan jij in het openbaar te kennen geeft het adres te weten.

      -Na ja, zie je wel vaker bij in het bruin geklede jongetjes, die hebben er moeite mee om onder eigennaam zichzelf uit te nodigen.

    2.   

     -@AnnieJanz,

     -Knul, wat bazel je nou?

     -Opelkaar gestapelde steentje spreken niet, hun toegevoegde waarde is slechts symbolisch,dat jij als eerste reageerder dit draadje naar een draadje over een paar gestapelde wilt sturen is mij niet ontgaan.
     Het werkelijke probleem haaitzaaien, die discussie ga jij als bruingekaderd intellectueel mooi uit de weg, wat ik dan wel weer kan begrijpen jouw intellectuele beperkingen zo ondertussen kennende.

   2.   

    -Maar ja, kan het ergens wel begrijpen dat morele trollen liever met hun opponenten over bouwvergunningen steggelen, dan over de door de plaatselijke moslimvertegenwoordigders uitgenodigde haatzaaiers met een bruin randje.

  3.   

   Nu… die Gouda moskee is dus weggestemd.

   1.   

    dan zullen ze wel naar de raad van state gaan, de argumentatie van de raad is mij niet bekend, maar sta niet raar te kijken als de rechter anders beslist en er ook nog een schadevergoeding betaalt moet worden.

 2.   

  AnnieJansz.

  Kan het onbeschaafder?

  1.   

   Dat denk ik wel, maar wie ben ik.

   1.   

    Inderdaad, wie denk je wel dat je bent? En denken anderen daar ook zo over?

  2.   

   je zegt het zelf al.

 3.   

  Volgens NRC krijgen Salafisten steeds meer invloed.

  Invloed ultraorthodoxe moslims in moskee groeit
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/17/invloed-ultraorthodoxe-moslims-in-moskee-groeit/

  Geen wonder dus dat veel van die haat imams worden uitgenodigd om hier te komen spreken.

 4.   

  Dankzij links laat West-Europa zich in den aars salafistfucken.

  1.   

   Frederica Mogherini, hoge vertegenwoordiger Buitenlandse zaken en Veiligheid, heeft voor de nodige consternatie gezorgd door te zeggen dat de “politieke islam” een belangrijke onderdeel is van de toekomst van Europa. Ze schreef o.a.; “De islam hoort bij Europa. Het heeft een plek in de Europese geschiedenis, onze cultuur,in ons voedsel, en- wat het belangrijkste is- in Europa,s heden en toekomst. Dus, mocht nog twijfelen of Brussel de Europese landen inderdaad bewust ondermijnt met de massale immigratie van moslims, dan heeft u hier het ondubbelzinnige antwoord. Deze week nog ontstond er in Groot Brittanie grote onrust nadat een moslim openlijk de zwarte vlag van ISIS bij de Big Ben in London mocht dragen zonder dat de autoriteiten ingrepen. De reactie van de politie: “We doen pas iets als iemand een verboden organisatie promoot”. m.a.w. Het gedachtengoed van ISIS, dat in het M.O. en Afrika een ware uitroeiingsoorlog tegen o.a. christenen omvat is in Europa niet verboden- mede dankzij Brussel.

   1.   

    Beste heer van Urk,
    Ziet kans haar even precies te citeren?

   2.   

    “Het gedachtengoed van ISIS, dat in het M.O. en Afrika een ware uitroeiingsoorlog tegen o.a. christenen omvat is in Europa niet verboden- mede dankzij Brussel.”

    Vrijheid van Religie, Urkie. Natuurlijk zijn religies niet verboden in Europa. Oh, islam is geen religie, maar een ideologie, zegt u? Niet waar: als het gristendom zich een religie mag noemen, mag de islam dat ook. Er is geen enkele reden om anders te beweren. Daarnaast hebben we ook vrijheid van meningsuiting in Europa. Je mag elke ideologie aanhangen die je maar wilt, mits je niet aanzet tot geweld, etc. Maar de islam zet aan tot geweld, zegt u? Misschien, misschien niet. Sowieso niet relevant. De vereiste ‘niet aanzetten tot geweld’ geldt voor personen, niet voor abstracte zaken als meningen en ideeën. Dat is nou juist gewaarborgd door de vrijheid van mening.

    Zo. Duidelijk, toch?

    1.   

     Nou ze bedoeld eerder met haar opmerking “politieke islam” dat zij de scheiding van moskee en politiek wil gaan opheffen. Hebben we de kerk en de politiek al uit elkaar getrokken krijgen wij de moskee ervoor terug . Daar zit u als atheist toch ook niet op te wachten neem ik aan, beste Woutje?

     1.   

      Ook hier, meneer van Urk zou ik graag het concrete citaat willen zien waaruit deze opmerkelijke opvatting kan blijken.
      Zolang u dat weigert liegt u.

     2.   

      Nee, daar zit ik zeker niet op te wachten. Sterker nog partijen als CDA, CU en SGP zijn mij een doorn in het oog. Die scheiding van kerk en staat zie ik in ieder geval nog niet in Nederland. Maar goed, ik wil zeker niet meer religieus georiënteerde politieke partijen, maar minder.
      Dat gezegd hebbende, had mij vorige reactie betrekking op uw voorstel een gedachtegoed te verbieden. Dat kan helemaal niet en is natuurlijk van de zotte.

    2.   

     Je bent echt een debiel Wouters. De islam is inderdaad geen religie, maar een nazi-ideologie en het oudste facisme op aarde, verpakt in een religieus papiertje voor de marketing. Je denkt dat je wat weet van de Islam, maar ik durf te wedden dat je helemaal niets weet.

     Wat weet je van de Quran? Ooit de Haddith gelezen? Weet je wat de Jihad inhoudt, zowel persoonlijk als voor de ‘brede’ islam? Wel eens de Sharia vergeleken met onze wetboeken?

     Ja, de islam is één brok geweld, propageert dat open en bloot. Het is één-op-één te vergelijken met het nazisme en heeft intolerantie tegenover andersdenkende als maatstaf. Je bent een pretentieuze druiloor met een grote bek die niets, maar dan ook helemaal niets weet.

     1.   

      laten we eerst even helder stellen dat de Islam geen nazi-ideogie imiteert, dat doet de PVV namelijk al.

      De islam houdt er een islam-ideologie op na, die waarschijnlijk voor nog meer mensen slecht uit zou pakken mochten ze hun zin krijgen.

      Gelukkig zijn ze in te kleine getale en technisch achterlijk om voor het westen ooit een reëel gevaar te vormen.

     2.   

      Goed, ik weet meer niet dan wel, maar gelukkig kan ik wel lezen. Misschien zou jij je daar eens in kunnen verdiepen.

  2.   

   @_Mediaevist_
   Niet mee eens.
   Wel kudo’s voor de woordspeling “salafistfucken”. Ook wat waard!

 5.   

  Hoezo? Gelooft u het weer niet beste Simon? Ze heeft het openlijk rond getwitterd ook in het Arabisch.

  1.   

   @ van Urk,
   Hij had het gisteren ook al gelezen en selectief er 1 regeltje uitgelicht dat hem paste.
   Dus zoals gewoonlijk weer bezig met trollen en uit de tent lokken en wegschuiven.
   http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/07/grote-aanslagen-in-restaurant-en-moskee-in-nigeria/

 6.   

  Heel goed, @van Urk… laat hem maar lekker zélf zoeken.
  Hij heeft toch geen sodemieter te doen de hele dag… en het is erg prettig als mensen hem laten vrágen tot hij wortel schiet.

  1.   

   Nee nee, Gielah. Zo werkt het niet. Als jij iemand citeert, moet je de bron erbij vermelden, zeker bij navraag. Anders kan iedereen alles wel in naam van een ander lopen verkondigen.

   “Quotations on the Internet are often attributed incorrectly.” – Abraham Lincoln

   1.   

    Zo Abraham Lincoln heeft het internet uitgevonden.
    News van de dag voor mij.

    hier de bron met het achterlijke uitkraamsel van die incompetente zeug.
    http://eeas.europa.eu/statements-eeas/docs/150624islamfepsdeliv.pdf

   2.   

    Beste Wouters,

    In kringen van niet al te snuggere rechtse reaguurders wordt mevrouw Mogherini de opvatting toegeschreven dat ze de islamisering van Europa zou willen bevorderen en de politieke islam hier wenst te versterken.
    Die laster mist elke grond en dat is goed te controleren in de discussie die ik hierover in onderstaande draad met Mediaevist voerde. We leuk om te lezen hoe hij hoog inzet en aandoenlijk terugkrabbelt als ik hem met de bronnen confronteer.
    http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/07/wilders-nee-van-grieken-moet-onmiddellijk-in-grexit-resulteren/#more-114406

    1.   

     Mediavist krabbelt terug? Kan ik er nergens vanaf lezen.

     1.   

      U heeft een probleem met zeugen, dus dat begrijp ik wel.

     2.   

      Typisch linkse ongein, Kameraad Brouwenstein moet wellicht even naar de Specsavers gaan:

      MBT de islamiseringsagenda van Mogherini:
      _Mediaevist_
      9 juli 2015 at 08:01

      Beste mijnheer Brouwenstein, willens en wetens de zeer reële kans op de koop toenemen, het makkelijk kunnen voorkomen en er toch niets aan doen is in mijn optiek een bewust streven – een opzet.

    2.   

     Blijf nog even doorgraven beste Simon.

 7.   

  Maar Ouabour heeft zijn straf toch uitgezeten? Ik wist niet dat er een wet bestaat, die het openbaar spreken van ex-veroordeelden verbiedt.

  Mocht Wilders veroordeeld worden, zijn jullie dan ook zo principieel?

  1.   

   -@Wouters,

   -Zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij was het in het openbaar spreken een van de voorwaarden dat Volkert v/d G op vrije voeten is gesteld.

   1.   

    Volgens mij heeft van der graaf een spreekverbod met de media. Maar dat komt bijna op het zelfde neer. Bij van der graaf hoort het bij gestelde eisen van de voorlopige vrijstelling. Echter ook bij hem vervalt dat wanneer hij helemaal vrij is.

   2.   

    Jij speelt Volkert uit de serie wereldvreemde linkse milieugekkies?

    Dan speel ik Breivik uit de serie extreem bruine serieumoordenaars

    1.   

     -@AnnieJans,

     Als jij?……. dan ik?

     -Dat jouw denken het zelfde patroon als Breivik heeft, dat is mij niet ontgaan.

     1.   

      -Maar anyway, Breivik is toch een serie moordenaar met een bruin randje. rare jongen ben jij.

    2.   

     @AJ
     Iemand die een socialistengroet brengt in een rechtszaal is niet links? Wat u vergeet is dat er verschillen bestaan tussen bijvoorbeeld de klassieke SP en de PvdA van dit moment. Misschien moest u maar eens gaan graven in de archieven van de SP.

  2.   

   jullie ?

 8.   

  vijandbeeld ?

 9.   

  Blijkbaar is de puinhoop na de mislukte Arabische lente nog niet groot genoeg dat zo’n terrorist vrijelijk lezingen mag houden. Waarom niet sprekers uitnodigen met een humanistische blik op de materie om zodoende iets als een verlichting van islam van zuurstof te voorzien?

  1.   

   Humanistische sprekers in religieuze gebedshuizen. Als dat toch zou gebeuren. Ik ben ietwat pessimistisch gesteld, geloof ik. Hardnekkige fabels.

   1.   

    @Wouters
    Zei ik dat? Wilt u zo vriendelijk zijn niet mijn woorden te vervormen zodat u en anderen ermee aan de haal kunnen gaan. Ik weet het is een op de Joop heel geëigend retorisch trucje, maar op het nagenoeg ongecensureerde DDS gaat u er niet mee wegkomen.

    Ik had het alzo over sprekers met een meer humanistische blik op islam waardoor islam dezelfde weg zou kunnen gaan als het christendom af heeft gelegd.
    Waarom vast blijven zitten pakweg 600 van onze jaartelling?
    Omdat het niet mag van geestelijken die de kudde knechten omwille van de macht? Kom op zeg!
    Maak deze mensen vrij, laat hen ook vrijelijk mogen kunnen redeneren over de geschriften.
    Waarom wilt u hen in dat keurslijf van engdenkendheid houden? Waarom geen Erasmus o.i.d.?

    1.   

     Ik neem aan dat al die vragen retorisch van aard zijn…?
     Overigens ben ik nog steeds niet van mening dat ik uw woorden vervormd hebt, ook niet na het lezen van uw ietwat geïrriteerde reactie. Tegelijkertijd is het me dan ook niet helemaal duidelijk waarom u zo geïrriteerd reageert. Zit je ergens mee?

     1.   

      -@Wouters,

      -Van polder islam hoor je tegenwoordig weinig van. Over sprookjes gesproken, denk dat er wel mensen zijn welke er nog steeds in geloven.

 10.   

  “Voor zijn rol in de verschrikkingen heeft Ouabour dan ook zes jaar gevangenisstraf opgelegd gekregen, een straf die hij sinds enkele jaren volledig heeft uitgezeten waardoor hij nu weer een vrij man is.” En heeft hij schijnbaar de draad nu weer opgepakt! Hoe je het ook wil ontkennen, dat er voor zo’n gestoorde nog aanhang is maakt heel veel duidelijk over de islam. En wel dat het,geen wolf, maar een gifslang is verpakt in schaapskledij.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!