Mishandelde man lokte 12-jarige meisje via sociale media in de val. Wilde ontucht plegen

Geen categoriejul 28 2015, 11:00
Bekenden van het meisje vonden dat geen goed plan en grepen in.
De man die vorige week donderdagavond werd klemgereden op de A73 bij Roermond wordt ervan verdacht ontucht te hebben willen plegen met een 12-jarig meisje.
Het meisje was benaderd door de man via sociale media.
Jammer genoeg voor de ontuchtpleger in spé (en gelukkig voor het meisje en de maatschappij) hoorden bekenden van het meisje wat er aan de hand was. In plaats van passief toe te kijken besloten ze om er iets aan te doen. Ze achtervolgden de man vanuit de Roermondse wijk de Donderberg. Op de afrit Roermond-Oost van de A73 reden ze hem vervolgens klem en maakten ze hem fysieke wijze duidelijk wat ze van hem dachten.
Eerst werd de man nog ontzet door de politie, maar daarna werd hij meteen ingerekend en naar het ziekenhuis gebracht. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.
De politie laat weten dat men nog moet uitzoeken hoe de man precies op het plan kwam, hoe hij het meisje benaderde en wat hij exact van plan was. In grote lijnen is het verhaal al duidelijk - en dat is aanleiding voor het OM om hem flink aan te pakken.
Pedofielen - aangenomen dat de man dat daadwerkelijk is, tenminste - gebruiken sociale media vaker om in contact te komen met jonge, onschuldige meisjes. Vaak overtuigen ze het meisje ervan dat ze jonger zijn, maar soms geven ze hun echte leeftijd weg. Ze proberen de meisjes te manipuleren en vervolgens te ontmoeten, waarna ze hen seksueel willen misbruiken.
Daarom is het van het grootste belang dat ouders het sociale mediagedrag van hun kinderen - met name van meisjes - nauwlettend volgen. De belangrijkste tip die aan ouders gegeven kan worden is om dit soort zaken openlijk te bespreken met hun kinderen zodat ze op de hoogte zijn van de gevaren. Tegelijkertijd moet hen duidelijk verteld worden dat ze zich moeten melden als ze benaderd worden door een vreemde die ze wil ontmoeten. De kinderen moeten zich dus veilig en beschermd voelen. De kans is groter dat ze dan eerlijk zijn over dit soort zaken, waardoor mogelijk misbruik voorkomen kan worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten