Man uit Zoetermeer vangt de mooiste vis van zijn leven

Geen categoriejul 10 2015, 15:17
Hij dacht dat het een snoek was, maar dat bleek niet zo te zijn.
De 36-jarige Jorn Jansen uit Zoetermeer vindt het geweldig om in zijn vrije tijd te vissen. Meestal probeert hij een baars of snoek uit het water te halen, maar af en toe heeft hij een andere vissoort aan de haak.
Onlangs gebeurde dat ook. In eerste instantie dat Jorn dat het 'gewoon' een snoek was, maar dat bleek allerminst het geval te zijn. Met veel trekken kreeg hij de vis - die behoorlijk zwaar en sterk was - uiteindelijk aan de kant. En wat bleek?
Het was een zeldzame gouden meerval van meer dan een meter lang. De hobbyvisser legt uit in het AD:
"De zon was afgezwakt en dus besloot ik op baarsjes te gaan vissen."
Hij viste in een sloot in zijn wijk, die niet bepaald bekend staat als de schoonste sloot van het land.
"Dat is de perfecte omgeving voor baarzen, paling, snoeken en blijkbaar ook de meerval."
Meervallen zijn behoorlijk zeldzaam, maar dat geldt al helemaal voor de gouden variant van deze vissoort. Zoals Jorn uitlegt heeft hij overal en nergens gevist, maar nog nooit zo'n mooie vangst gehad:
"Ik heb op heel veel vakantiebestemmingen gevist. Haaien gevangen in Australië en Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld. Maar dat je dit uiteindelijk om de hoek vangt, dat is een droom die uitkomt!"
De kans is groot dat de meerval is uitgezet door een visliefhebber die er om wat voor reden dan ook van afwilde. Jorn:
"Waarschijnlijk heeft iemand het beest hier uitgezet, maar dat maakt het niet minder bijzonder. Bijna alle vissen zijn ooit uitgezet in Nederland."
Zo is het maar net. Wij hopen - net als Jorn, trouwens - dat deze vis nog jarenlang op zijn gemakje kan leven in de sloot... en zich wellicht voortplant (wat natuurlijk bijzonder mooi zou zijn).
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten