Meisje haalt geld op voor zieke kinderen, maar een hacker steelt alles. Wat er dan gebeurt zal je hart smelten

Noelle Gregoire kan nog steeds niet geloven dat een hacker al het geld van haar goede doel heeft gestolen. 

Noelle is een tienjarig meisje en haar grote hobby is zwemmen. Dat is op zich niet zo bijzonder, maar voor Noelle is zwemmen extra lastig: Ze lijdt namelijk aan een rugprobleem waardoor fysieke activiteiten haar lastig afgaan.

Screen Shot 2015-07-31 at 10.38.12

Regelmatig moet het tienjarige meisje naar het kinderziekenhuis voor onderzoeken en operaties, maar één ding maakt haar altijd weer blij: In het ziekenhuis is een kast vol met speelgoed. Noelles moeder vertelt:

“Die speelgoedkast was zo belangrijk voor haar. Na al die nare operaties kon ze het ziekenhuisbezoek dan leuk afsluiten, het maakte haar echt blij.”

Haar moeder Noelle haar dat het speelgoed wordt bekostigd van vrijwillige donaties en mensen die zelf speelgoed weggeven. De tienjarige dochter vond dat erg bijzonder, en dacht: Waarom zet ik zelf niet zo’n initiatief op? Ze wilde dat ook andere kinderen in andere ziekenhuizen en klinieken konden genieten van speelgoed.

theft2

Ze zette een pagina op de website GoFundMe op om geld op te halen, en dat ging als een speer. Binnen een paar weken was er meer dan 2500 euro opgehaald! Maar toen sloeg het noodlot toe. Toen Noelle met haar moeder naar de bank ging om het geld op te nemen en speelgoed te gaan kopen, bleek dat er van de 2500 euro slechts vijf euro over was. Een hacker had de website gehackt en was er op slinkse wijze met al het geld vandoor gegaan.

Noelle was in tranen. Was al haar werk voor niets geweest? Hoe kon iemand zo gemeen zijn om geld te stelen van een goed doel? Boos zegt ze:

“Zo iemand denkt niet aan anderen. Die denkt alleen maar aan zichzelf”

Toen bleek dat er na regen altijd zonneschijn komt. De bank beloofde om het volledige bedrag te vergoeden. Het project was gered!

Screen Shot 2015-07-31 at 10.38.47

Maar het wordt nog veel mooier: internetgebruikers over de hele wereld kregen lucht van de diefstal, en besloten om zelf geld te doneren om het goed te maken. Binnen 48 uur stond er weer 2800 euro op de website, zelfs nog meer dan het oorspronkelijke bedrag! Uiteindelijk had Noelle dus meer dan dubbel zoveel geld voor haar goede doel als voor de diefstal. Eind goed, al goed.

Noelle kan haar geluk niet op, en heeft haar vertrouwen in de mensheid teruggewonnen:

“Sommige mensen zijn gewoon gemeen, maar er zijn echt heel veel heel lieve mensen in deze wereld”

En zo is het.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.