Meisje studeert af van universiteit. Vervolgens eert ze haar ouders door een photoshoot in het aardbeienveld waarin ze al 20 jaar werken

Geen categoriejul 28 2015, 12:00
Onlangs behaalde ze haar diploma van de universiteit. Om haar ouders te eren besloot ze om een photoshoot te laten maken in het veld waar haar ouders 20 jaar aardbeien plukten.
Dit is hoe de zogenaamde Amerikaanse Droom eruitziet. Volgens veel mensen is die Droom ondertussen kapot omdat alleen de rijken rijker zouden worden, en de armen armer, maar Eunice Gonzalez bewijst dat dit onzin is.
Gonzalez behaalde in juni haar diploma aan de UCLA, een Amerikaanse universiteit. Zoiets is natuurlijk altijd een verschrikkelijk mooi en trots moment, maar dat geldt al helemaal voor haar: haar ouders zijn namelijk immigranten in Amerika die jaar en dag hebben geploeterd om hun kinderen een beter leven te geven, met meer kansen, dan zijzelf.
Hoe ze dat deden? Door maar liefst 20 jaar lang aardbeien te plukken. Toen Eunice 12 jaar oud was werd het tijd voor haar om mee te helpen. Ze ging dus samen met haar ouders aan de slag in de velden van Californië om zo in het onderhoud te voorzien van het hele gezin... en genoeg geld te sparen om te kunnen studeren.
Screen Shot 2015-07-28 at 12.51.26
10 jaar later besloot ze om de mensen te eren die haar altijd gepusht hadden om het meeste uit zichzelf te halen en boven zichzelf uit te stijgen: haar ouders. Eunice legt uit:
"Ik ben me ervan bewust dat mensen die op boerderijen werken vaak weinig positieve aandacht krijgen. Ik zag dit als een ideale mogelijkheid om mijn ouders - die dat soort werken tientallen jaren hebben gedaan - en hun collega's in het zonnetje te zetten."
Screen Shot 2015-07-28 at 12.52.12
De 22-jarige gaat verder:
"Deze mensen werken harder dan wie ook, maar ze krijgen maar zelden het respect en de waardering die ze verdienen. Ik wilde dat mijn ouders begrepen dat dit niet alleen mijn succes was, maar ook het hunne. Dit was het succesvolle resultaat van 22 jaar aardbeien plukken."
Dat soort werk is altijd zwaar, maar al helemaal in Californië waar het in grote delen van het jaar snikheet is. Geen wonder dus dat Eunice de werkmentaliteit van haar ouders waardeert en ze er uitgebreid voor wilde bedanken.
Hoe? Door, in haar afstudeertoga, een schitterende photoshoot te laten nemen. Alle foto's in dit artikel zijn van de photoshoot en zijn gemaakt door Jorge Flores Photography.
Eunice:
"Immigranten hebben het lang niet altijd makkelijk. We worstelen, we vechten, we zetten door. Dat betekent niet dat dit succes gemakkelijk is. Ik geloof dat ik de belichaming ben van de Amerikaanse droom: ik belichaam wat deze Amerikaanse Droom werkelijk betekent, een strijd, en gelukkig begrijpen steeds meer mensen dat."
Door haar daad en haar photoshoot zal Eunice veel andere immigranten - waar dan ook ter wereld - inspireren om het beste uit zichzelf te halen en hun leven op een hoger niveau te tillen. En dat allemaal met dank aan haar ouders, die elke dag weer hebben geploeterd om haar een mooie toekomst te geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten