Meisje ziet dat haar vriend bijna aangereden wordt door een auto. Wat ze dan doet verandert haar in een held

Geen categoriejul 13 2015, 11:04
Ze was slechts 17 jaar oud, maar heeft een enorme impact gemaakt op een ieder die haar kende.
Op de eerste klas van de middelbare vroegen haar docenten Rebecca Townsend om met een lijst te komen van drie dingen die ze wilde bereiken tijdens haar schooltijd; drie doelen of avonturen die ze wilde meemaken.
Haar lijstje was, op het derde punt na, vrij eenvoudig:
Screen Shot 2015-07-13 at 11.55.54
1. Kus in de regen
2. Vlieg naar Spanje
3. Red iemands leven
Toen ze op het punt stond om haar diploma te krijgen had ze twee van die doelen bereikt. Haar ouders hadden haar meegenomen op vakantie naar Spanje en ze had haar vriendje inderdaad gekust in de regen.
Het laatste doel had ze echter nog niet bereikt.
Op 2 juli jongstleden kwam daar verandering in. Zij en haar vriend Benjamin staken de straat over. Op dat moment kwam er een auto aanscheuren. Rebecca zag het op het laatste moment en moest kiezen: zelf aan de kant springen of haar vriend uit de weg duwen. Rebecca koos voor het laatste.
Het gevolg? Benjamin raakte weliswaar gewond, maar overleefde het. Rebecca helaas niet.
Screen Shot 2015-07-13 at 12.00.29
Kort na haar dood vonden Rebecca's ouders het briefje met het lijstje op haar bed. Toen begrepen ze: ze had haar drie doelen bereikt.
Screen Shot 2015-07-13 at 12.01.14
Het is natuurlijk een dieptriest verhaal, maar ergens ook mooi. Zeker omdat Rebecca's vrienden en familie haar nagedachtenis hebben gebruikt om een organisatie op te zetten die zich inzet voor anderen. Op de Facebook-pagina Remembering Rebecca roepen ze andere mensen op om net zo te leven als Rebecca: altijd bereid om anderen te helpen en nooit egoïstisch te zijn.
Haar nichtje Rachel legt uit:
"This story could be about loss, but vibrant and happy Rebecca would prefer it be about love. So take a moment and hug the person you don’t always hug, and then do it again. And then say ‘I love you’ to the person you don’t usually tell, and then say it again."
En zo leeft Rebecca's geest, ondanks haar voortijdige dood, toch nog door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten