Moskou pakt 30 moskeegangers op die rekruteerden voor ISIS

Geen categoriejul 26 2015, 18:00
De autoriteiten verdenken de mannen ervan in het geheim te werken voor ISIS.
Het Russische Russia Today bericht dat de Russische autoriteiten 30 radicale moslims hebben opgepakt die rekruten probeerden te regelen voor ISIS. Ze deden dat in een moskee nabij Moskou.
Het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft bevestigd dat tientallen mensen zijn opgepakt. Hoewel RT en andere media weten dat het om radicale moslims gaat, wil het ministerie dat voorlopig nog niet zeggen. Heel gek is dat niet aangezien Vladimir Poetin, de president van Rusland, tegenwoordig zijn best doet om de islamitische bevolking van Rusland (een niet gering aantal, trouwens) niet tegen zich in het harnas te jagen.
Volgens de Facebook-pagina van de plaatselijke gemeenschap waren de ISIS-activisten bijzonder actief in en rond een moskee in de Pervomayskaya Straat. Ze deelden daar folders en ander pro-ISIS materiaal uit aan moskeegangers. Het was hun bedoeling om op die manier nieuwe terroristen te rekruteren die naar Syrië en Irak wilden emigreren om mee te vechten met het radicaal-islamitische leger van Abu Bakr al-Baghdadi.
Rusland heeft besloten om het offensief te openen tegen ISIS-aanhangers omdat uit cijfers van de inlichtingendienst blijkt dat steeds meer radicale moslims uit dat land afreizen naar Syrië en Irak. Het is lastig om gedetailleerde cijfers te geven, maar schattingen lopen uiteen van 2.000 tot 5.000 Russische strijders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten