Moslimtiener die zei dat "homo's dood moeten worden gemaakt" krijgt 40 maanden in jeugdgevangenis

Geen categoriejul 12 2015, 15:00
Het 19-jarige kind van immigranten steunt ISIS.
In het Verenigd Koninkrijk is een 19-jarige jongen, die zowel online als offline berucht werd vanwege zijn steun voor ISIS en zijn radicaal-islamitische opvattingen, veroordeeld tot 40 maanden gevangenschap in een jeugdgevangenis.
Syed Choudhury werd veroordeeld omdat hij plannen had om zich bij ISIS te voegen in Syrië. Vorig jaar werd hij opgepakt nadat hij een pro-ISIS demonstratie bijwoonde in Cardiff, Wales. Tijdens die demonstratie lieten hij en andere radicale moslims zich op buitengewoon hatelijke wijze uit over een ieder die er andere denkbeelden en een andere levensstijl op nahoudt.
Choudhury kwam op de radar van de politie toen hij vorig jaar betrokken was bij een pro-ISIS demonstratie in Cardiff. De autoriteiten besloten hem in de gaten te houden omdat hij en zijn vrienden met de zwarte vlag van de terroristische organisatie zwaaiden. In de maanden nadien kwam men meer over hem te weten, o.a. door zijn eigen posts op Twitter.
Daarop schreef hij onder andere, toen een Amerikaanse soldaat gedood was: "Rechtvaardigheid." Ook liet hij weten: "Alle homo's moeten gedood worden waarna de rest van de eeuwigheid zullen branden in de hel."
Interessant genoeg voegde hij daar aan toe:
"Islam is een wondermooie religie, die alle problemen kan oplossen; die rechten kan geven aan alle mensen. Wie kan die mooie religie niet volgen?"
Die rechten kan geven aan alle mensen? Een criticus zou daaruit concluderen dat Choudhury blijkbaar niet gelooft dat homo's mensen zijn. Of is het hun 'recht' om geëxecuteerd te worden?
Hoewel sommige mensen blij zijn met de veroordeling van deze jonge extremist is niet iedereen erover te spreken. Zo vraagt Robert Spencer van JihadWatch zich hardop af wat er gebeurt als Choudhury zijn straf heeft uitgezeten. "Wordt hij dan weer gewoon losgelaten op de samenleving?"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten