Nederlanders willen dat Griekenland in de euro blijft... maar dat Nederland eruit stapt

Geen categoriejul 07 2015, 10:26
Een Grexit? Niets ervan! Een Nexit!
Uit onderzoek van Bureau Consumentenonderzoek en De Telegraaf blijkt dat een meerderheid van het Nederlandse volk wil dat Griekenland in de euro blijft. Dat is op zich al opmerkelijk, maar wat dit onderzoek nog nieuwswaardiger is dat die meerderheid vervolgens laat weten dat Nederland zelf wél uit de euro moet stappen.
Ja, ook als dit betekent dat we die 18 miljard euro aan hulp die we de Grieken hebben gegeven nooit meer terugzien.
Terwijl de helft vindt dat Griekenland al dan niet na concessies de euro kan behouden, kiest tegelijk bijna 60 procent voor een vertrek van Nederland uit de eurozone. Wel wil ruim de helft van deze groep niet terug naar de gulden, maar in plaats daarvan een nieuwe muntunie met landen als Duitsland starten.
Verder blijkt uit het onderzoek dat de gemiddelde Nederlander de Griekse crisis op de voet volgt. Ook hebben veel Nederlanders begrip voor de Griekse nee-stem... en voor de problemen waar dat land mee te kampen heeft. Zij delen de Griekse zorgen en wensen hen het beste toe.
Tegelijkertijd betekent dit niet dat Nederlanders de Grieken financieel willen blijven ondersteunen of zelfs maar dezelfde munt met ze willen delen.
Ondertussen heeft het er alle schijn van dat de Europese leiders - waaronder premier Mark Rutte - Griekenland alsnog koste wat het kost willen behouden voor de euro.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten