Nederlandse vakantiegangers op grote schaal slachtoffer van ticketzwendelaars

Geen categoriejul 26 2015, 16:00
Doe geen zaken met onbekende reisbureaus die de meest fantastische aanbiedingen hebben.
Luchtvaartmaatschappij Transavia waarschuwt vakantiegangers om geen zaken te doen met onbekende reisbureaus. Eén zo'n reisbureau verstuurt zelfs emails naar mogelijke toeristen uit naam van Transavia. Als mensen op de link klikken en hun creditcard nummer doorgeven zijn ze echter het bokje; het bedrijf erachter bestaat niet en heeft dus ook geen enkele connectie met Transavia.
Transavia doet onderzoek naar de afzender van de nepmails, ‘[email protected]’, die haar identiteit op internet heeft overgenomen met kwade bedoelingen. „We krijgen veel klachten over deze fraude. Neem bij twijfel contact op met onze klantenservice.”
Your Top Weekend stuurt mensen een mail met daarin een topaanbieding van Transavia of zelfs gratis tickets. Klinkt leuk, maar het probleem is dat het helemaal nep is. Als je overweegt om met Transavia te vliegen moet je contact opnemen met een betrouwbaar en bekend reisbureau óf gewoon met Transavia zelf. Neem geen risico's: het gaat immers om je vakantie. Het is wat zuur als je er op Schiphol achter komt dat je besodemieterd bent.
En dat is niet alles. Zoals De Telegraaf uitlegt:
Volgens directeur Jan Albert Waal van het Juridisch Loket in Rotterdam is ook online reisbureau CasaSky een luchtkasteel. „Die is gevestigd in Keulen en werkt ook onder de naam Flypersia. Ze bieden tickets naar Marokko, maar hebben alle vluchten in juli geschrapt.” Gedupeerden klagen bij dit hulploket of bij de Fraudehelpdesk, maar zijn waarschijnlijk hun geld kwijt, omdat de oplichter is gevlogen.
Met wat mazzel kunnen creditcardbedrijven het gestorte bedrag terugboeken, maar dat is het dan wel. Je vakantie is gevlogen als je bij dit bedrijf boekt. Een andere mogelijke oplichter is ZonFly dat onder de naam LongFly ingeschreven is bij de KVK. Het probleem? "Geen ANVR, geen SGR. Levensgevaarlijk om daar mee in zee te gaan. Hele families komen er pas op Schiphol achter dat ze belazerd zijn."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten