Olympische Winterspelen 2022 zijn in Peking. Eerste stad die zomer- en winterspelen organiseert

Geen categoriejul 31 2015, 12:07
De beslissing is gemaakt: De Olympische Winterspelen in 2022 zullen worden gehouden in Peking.
Vandaag besliste het Internationaal Olympisch Comité (IOC) of de Winterspelen naar Almaty, Kazachstan, of naar Peking zouden gaan. Dat waren de enige twee overgebleven steden, nadat vier andere kandidaatsteden zich om verschillende redenen terugtrokken.
Dat de Winterspelen naar Peking gaan, betekent dat Peking de eerste stad in de geschiedenis van de Olympische Spelen is waar zowel zomer- als winterspelen zijn gehouden. De Chinese bevolking is razend enthousiast over de Winterspelen: Zo'n 92% steunde de kandidatuur van Peking. Dat is een flink verschil met bijvoorbeeld de inwoners van het Poolse Krakau, die de kandidatuur van hun stad in een referendum verwierpen. Krakau haakte om die reden af als kandidaatstad.
De geslaagde Olympische Spelen van 2008 spraken in het voordeel van Peking. Bestaande faciliteiten die toen zijn gebouwd, kunnen nu opnieuw dienst doen. Ook is China een enorme afzetmarkt, wat vanuit commercieel perspectief gunstig is. Minder aantrekkelijke factoren zijn dat de afstand van Peking naar de berggebieden behoorlijk groot is, en dat het noodzakelijk zal zijn om kunstsneeuw te gebruiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten