Oranje wacht zware groep in kwalificatie WK 2018

Geen categoriejul 25 2015, 20:00
We moeten het opnemen tegen zowel Frankrijk als Zweden.
Het Nederlands elftal heeft het weleens beter getroffen bij lotingen voor grote eindtoernooien. Als Oranje naar het WK van 2018 wil zal het namelijk onder andere Zweden en Frankrijk achter zich moeten houden.
Dat is het resultaat van de loting voor het WK 2018 in Rusland, die vandaag voltrokken werd.
Frankrijk werd op het afgelopen WK in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Duitsland. Bij Zweden staat PSG-spits Zlatan Ibrahimovic in de spits, maar de vraag is of hij er tegen Oranje nog bij is. Op het moment dat de kwalificatiereeks begint, is het fenomeen 35 jaar. Daarnaast beschikken de Scandinaviërs doorgaans over veel spelers met de nodige ervaring in de Nederlandse eredivisie.
Dat is niet bepaald vrolijk makend nieuws... en er is meer: alleen de nummers één van hun kwalificatiegroep kwalificeren zich automatisch. De beste acht nummer twee's moeten vervolgens de strijd met elkaar aangaan om de overgebleven vier plekken. Met andere woorden, als Nederland Frankrijk niet achter zich houdt hebben we nog maar 50% kans om ons te plaatsen.
Het is een flinke uitdaging voor bondscoach Danny Blind om zich hier doorheen te slaan. Hij en zijn team zullen boven zichzelf uit moeten stijgen als ze eerste willen worden, en hun hoogste niveau halen als ze een goede nummer twee willen worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten