Politie maakt overuren door uitgaansgeweld

Geen categoriejul 19 2015, 19:00
Het was dit weekend onrustiger dan normaal.
De Telegraaf bericht dat het gisteravond en vannacht behoorlijk onrustig was in het uitgaansleven. Er vonden veel incidenten plaats. Verschillende mensen werden dan ook opgepakt, vrijwel altijd vanwege geweldpleging.
Enkele voorbeelden:
In een woning in Huizen verschenen ongenode gasten op een verjaardagsfeest. Er ontstond een vechtpartij. Een 50-jarige man moest met zwaar hersenletsel naar het ziekenhuis. Na het incident zijn enkele mensen weggevlucht in een rode auto. Drie mannen zijn in Hoorn opgepakt nadat ze een 21-jarige man uit Berkhout bij een café hadden mishandeld. Een caféhouder in Winschoten betrapte een stel dat uit een voorraadcontainer 48 flesjes wodka had gestolen.
Ook hield de politie twee individuen aan in Assen. De twee verdachten hadden een onschuldige inwoner van hun stad zwaar mishandeld. Dit nadat hij twee mannen had zien vechten en hen vroeg wat er aan de hand was. Het gevolg van deze dappere daad was dat hij zelf in elkaar werd geslagen.
In Groningen gebeurde er iets merkwaardigs. Een 20-jarige Groninger sloeg zijn vriendin in haar gezicht - gewoon op straat, waar iedereen het kon zien. Agenten grepen in en probeerden hem onder bedwang te houden. In plaats van zich over te geven sloeg de man van zich af. Eén van de agenten leek hem onder controle te krijgen, maar toen kwam de vriendin van de man in actie. Ze sprong opeens op de rug van de agent en begon hem te slaan.
Ondertussen werd in Arnhem een 29-jarige man opgepakt omdat hij er gemeld werd dat hij een vuurwapen had. De politie kwam op grote schaal in actie. Al snel bleek dat het om een airsoftwapen te gaan. Hoewel dat soort wapens ongevaarlijk zijn gelden er desalniettemin strenge vergunningsregels voor omdat ze bijzonder veel op echte vuurwapens lijken, waardoor ze gebruikt kunnen worden bij, bijvoorbeeld, overvallen en andere misdaden.
Het is onduidelijk waarom het juist nu zo onrustig was in het land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten