Ravage: twee treinen botsen op koe in Friesland

Geen categoriejul 27 2015, 10:00
Een groep van 18 jonge koeien heeft voor een ravage gezorgd in Friesland.
Een groep van achttien jonge koeien die in de nacht van zondag op maandag bij Nijeholtwolde in Friesland op het spoor liep, heeft een ravage veroorzaakt: twee treinen botsten op een van de koeien, meldde de politie maandag.
De trein die van Heerenveen naar Wolvega ging botste eerst tegen de koe. Die bleef vervolgens stil liggen op het treinspoor, wat natuurlijk behoorlijk logisch is. Vervolgens kwam er een andere aanrijden van de andere kant.
Het gevolg? Enorm veel schade aan de treinen.
Eén van de treinen was zo zwaar beschadigd dat 'ie weggesleept moest worden. Dat gebeurde, aldus een woordvoerder van de politie, "met veel pijn en moeite."
Het meest opvallende aan deze hele affaire is dat het niet bekend is hoe de pinken konden ontsnappen. De politie heeft de eigenaar van de koeien natuurlijk bezocht en daar onderzoek verricht. Daar bleek uit dat het schrikdraad om het land van de boer niet kapot was.
Alle koeien zijn nog niet gevonden; blijkbaar hebben ze er een dagje uit van gemaakt. Later vandaag wordt er verder naar ze gezocht. Daarbij hoopt men natuurlijk vooral dat ze niet nog meer problemen veroorzaken door, zeg, de weg op een spoorrails op te lopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten