Roosendaal: automobilist rijdt bewust - uit wraak - over fietser heen

Geen categoriejul 25 2015, 18:00
Na een verkeersruzie besloot een automobilist om wraak te nemen op een fietser.
Vrijdagavond heeft een automobilist bewust een 27-jarige fietser aangereden. Hij deed dat nadat de twee een verkeersruzie met elkaar hadden gehad. Na het opzettelijke ongeluk reed de dader door. Gelukkig kon de politie hem alsnog oppakken in Rucphen.
De politie kreeg rond de klok van half tien een dringend telefoontje. De beller legde uit dat een 20-jarige man uit Roosendaal op de Lorentzstraat achteruit tegen een 27-jarige fietser reed. Hij zou dat bewust hebben gedaan. De fietser lag na de vreselijke botsing zwaargewond op de weg. In plaats van uit te stappen of het slachtoffer in ieder geval met rust te laten stopte de automobilist, keek hij even naar het slachtoffer, en zette de auto vervolgens in zijn vooruit. Hij reed dus nóg een keer over de fietser heen.
112 werd gebeld. Het noodnummer zette vervolgens een traumahelikopter in om het slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen. Op die manier werd er zo weinig mogelijk tijd verloren.
Volgens De Telegraaf werd de dader 20 minuten later opgepakt en wordt hem doodslag of moord ten laste gelegd. Dit betekent dus dat de fietser - het slachtoffer - het niet overleefde. Anders zou de dader immers 'slechts' verdacht zijn van poging tot doodslag of poging tot moord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten