Slachtoffers Bill Cosby willen dat informatie over zaak publiek worden gemaakt

Geen categoriejul 14 2015, 11:00
De resultaten van de rechtszaak van 2005 zouden publiek moeten worden gemaakt.
Twee slachtoffers van Bill Cosby - die zeggen verkracht te zijn door de bekende komiek en acteur - willen dat de resultaten van een rechtszaak uit 2005 publiek worden gemaakt.
Beth Ferrier en Rebecca Lynn Neal zijn twee van dertien getuigen die toen aangaven dat Cosby hen seksueel misbruikt had. Ferrier legt uit:
"Het is belangrijk dat de wereld weet dat Bill op me gejaagd heeft als een roofdier."
Eerder werden er al bepaalde documenten vrijgegeven - daaruit bleek onder meer dat Cosby toegaf dat hij in het verleden drugs gebruikte om vrouwen met hem te laten slapen. Ferrier:
"In de onlangs vrijgegeven stukken geeft hij toe dat hij met mij in Denver was en waarschijnlijk seks met me had."
Advocaat Gloria Allred representeert 17 vrouwen die misbruikt zeggen te zijn door Cosby. Zij zegt dat de vrouwen alle informatie publiek willen maken omdat ze zich dan beter kunnen verdedigen tegen kritiek en aanvallen van mensen die hen geldjagers noemen.
Bill Cosby wordt al jarenlang beschuldigd van het misbruiken van verschillende vrouwen. Er wordt gesproken over 40 mogelijke slachtoffers - of meer. In elk geval is het verhaal van de vrouwen vergelijkbaar: Cosby deed iets in hun drankje waarna ze buitenwesten vielen. Uren later werden ze wakker; vaak naakt, en duidelijk misbruikt.
Actrice Lili Bernard, die ooit een gastrol had in Cosby's populaire tv-show The Cosby Show, zei eerder al:
De actrice speelde in 1992 de rol van de hoogzwangere Mrs. Minifield. “Hij was eerst heel aardig en gaf me complimenten. Nadat hij mijn vertrouwen won, drogeerde en verkrachtte hij me.” Daarna bedreigde hij haar in een poging haar haar mond te laten houden en zorgde hij ervoor dat het bij die ene gastrol zou blijven. “Hij zei: ‘Voor mij ben je dood. Hoor je me? Je bestaat niet meer. Ik wil jouw gezicht nooit meer zien. En nu wegwezen!’ Ik zag dat als een doodsbedreiging en vreesde voor mijn leven”, vertelt Lili aangeslagen.
De kans bestaat dat Cosby uiteindelijk of vervolgd wordt, of een deal sluit met de vrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten