Tien jaar geleden redde deze dokter haar leven. Nu is hij de belangrijkste gast op haar mooiste dag

Geen categoriejul 26 2015, 15:00
Deze dokter heeft zijn leven in dienst gesteld van anderen - van mensen die hij niet kent. Op de bruiloft van een oud-patiëntje van hij werd hij nu beloond voor zijn fantastische werk.
Dr. John Fung behandelde, 14 jaar geleden, een behoorlijk ziek meisje. Ze had razendsnel een levertransplantatie nodig. Er was één goede lever, maar er was een probleem: twee mensen moesten 'm hebben. Daarom werd de lever gesplitst, waarna beide patiënten een helft kregen. De zieke Christine Taber was er één van.
Het was een bijzonder moeilijke tijd voor Christine. Ze neigde ernaar om de moed op te geven. Bijzonder begrijpelijk natuurlijk: als 14-jarige hoorde ze in de kracht van haar leven te zijn en ervan te genieten. Zij was daar niet toe in staat.
fung foto
Dr. Fung, zegt Christine nu, zorgde ervoor dat ze de moed er toch inhield:
"Toen ik zo jong was en me grote zorgen maakte over mijn toekomst... ik herinner me dat hij er altijd voor me was, me aanmoedigde en me vertelde dat hij met me zou dansen op mijn bruiloft."
Ongelooflijk genoeg is dat precies wat er nu, tien jaar na dato, gebeurde. Eerst maakte hij foto's van het bruidspaar, en daarna sloot hij Christine in zijn armen... om samen te dansen.
Voor Fung zelf was het ook een fantastische ervaring:
"Je wil altijd hopen en denken dat je patiënten een normaal leven kunnen leiden als je ze behandeld hebt. Dat is precies wat zij gedaan heeft."
Hij ging verder:
"Dit is een nieuwe stap in onze relatie. Ik kijk uit naar de dag waarop ze kinderen krijgt."
Oh, en Dr. Fung was ook de officiële fotograaf van de huwelijksdag. De echte fotograaf annuleerde namelijk op het laatste moment. Aangezien de dokter het leuk vindt om te fotograferen pakte hij een camera en deed hij het zelf maar even. Gewoon omdat het kan... en omdat hij zoveel van zijn patiënten houdt.
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/Cleveland-doctor-attends-transplant-patients-wedding-360p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten