Toen kerken in brand werden gestoken, kwam deze moslima in actie

Geen categoriejul 09 2015, 14:03
Hoe een moslim bedreigde christenen de helpende hand biedt.
Bij brandende kerken denk je misschien aan het Midden-Oosten, maar dit verhaal speelt zich af in South Carolina, in de Verenigde Staten. Sinds een racistische moordenaar daar negen mensen doodschoot in een Afro-Amerikaanse kerk, zijn al zeven andere Afro-Amerikaanse kerken in brand gestoken. Vermoedelijk is dit het werk van racistische groeperingen zoals de Ku Klux Klan, en het is begrijpelijk dat zwarte christenen zich onveilig voelen.
Toen Faatimah Knight, zelf moslim, hoorde van de brandstichtingen, besloot ze in actie te komen. De theologiestudente vond het haar plicht om christenen te helpen, hoewel ze niet hetzelfde geloof aanhangen. Op een website schreef ze:
"Alle gebedshuizen zijn veilige havens, een plaats waar iedereen zich veilig kan voelen, een plek waar we onze toevlucht kunnen zoeken wanneer de wereld even teveel wordt."
Deze mooie uitspraak ging gepaard met een oproep om geld te doneren voor de wederopbouw van in brand gestoken kerken. Inmiddels is er al meer dan $30.000 gedoneerd, niet alleen door moslims maar door mensen van alle geloven. Faatimah had nooit verwacht dat haar campagne zoveel geld zou opleveren maar is vastbesloten om door te gaan met de inzameling zodat alle kerken kunnen worden herbouwd.
Wat een mooi verhaal. Zo zie je maar dat de relatie tussen moslims en christenen niet per se negatief hoeft te zijn. Deze vrouw geeft in ieder geval een inspirerend voorbeeld aan iedereen – laten we hopen dat meer mensen haar voorbeeld zullen volgen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten