Afrikaanse anti-Boko Haram krijgsmacht is compleet

Geen categorieaug 04 2015, 9:00
Benin sluit zich aan bij de krijgsmacht die de radicaal-islamitische organisatie te lijf moet gaan.
'Met de steun van Benin is de regionale troepenmacht tegen de terreurbeweging Boko Haram compleet. De hoop is dat de krijgsmacht Boko Haram definitief een halt kan toeroepen.' Dat bericht Elsevier:
Benin voegt zich bij de regionale krijgsmacht die zo'n 8.700 soldaten zal gaan tellen. Het West-Afrikaanse land levert 800 militairen in de strijd tegen de terreurdreiging van Boko Haram. Met de steun van Benin is de troepenmacht compleet. Ook Nigeria, Kameroen, Tsjaad en Niger leveren militairen.
Hoewel het oorspronkelijk de bedoeling was dat de deze krijgsmacht uit 7.500 soldaten zou bestaan is dat aantal verhoogd naar 8.700. Dit komt onder andere door Benin. Dit land zou 250 studenten sturen, maar dat zijn er dus 800 geworden; meer dan drie keer zoveel.
Het is een duidelijk teken dat de Afrikaanse landen de strijd tegen Boko Haram tegenwoordig buitengewoon serieus nemen. Heel gek is dat niet; de organisatie is verantwoordelijk voor de dood van meer dan 20.000 mensen. En dat is sinds 2009; daarmee is Boko Haram één van de dodelijkste terroristische organisaties ooit. De slachtoffers zijn gemaakt in Kameroen, Tsjaad en Nigeria. Met name dat laatste land moet het continu ontgelden en is met grote regelmaat het slachtoffer van moordpartijen en zelfmoordaanslagen.
Boko Haram wordt terecht ook wel het ISIS van Afrika genoemd. De organisatie heeft het 'gezag' van ISIS' 'kalief' Abu Bakr al-Baghdadi geaccepteerd en zegt een provincie te zijn van de 'Islamitische Staat.' Het is daarom niet alleen belangrijk voor Afrika zelf dat de organisatie wordt verslagen, maar ook voor het Midden-Oosten en, jawel, het Westen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten