Als zij een dakloze man op een weg ziet fietsen moest ze gewoon stoppen. Dan ziet ze wat hij vooruittrekt

Geen categorieaug 06 2015, 13:00
Deze man ziet er misschien niet uit als een held, maar hij is het zeker wel.
In 2001 sloeg het noodlot toe voor Steve - hij raakte dakloos. Het was een onfortuinlijk jaar, maar Steve wist in ieder geval de eenzaamheid te ontwijken door zich te ontfermen over zwerfhonden. Ondanks dat hij zelf niet veel geld had, was zijn liefde voor de op straat levende dieren vrijwel grenzenloos: in veertien jaar heeft de man voor maar liefst 150 zwerfhonden gezorgd.
Toch eist zo'n tomeloze inzet voor honden een gigantische tol op de dakloze man, die niet veel middelen heeft om voor z'n geliefde honden te zorgen. Gelukkig bood een vriend aan de andere kant van het land zijn diensten aan, maar daarmee ontstond meteen een nieuw probleem: deze vriend woont aan de andere kant van het land. Hoe daar te geraken? Steve bezat geen auto.
Maar de dierenliefhebber is niet van een kleintje vervaard en ging dan maar op reis met een fiets, de honden achterin een zelfgetimmerde wagen die hij achteraan z'n fiets bevestigde. En trappen maar! Met duizenden kilometers te gaan en maar zes euro op zak leek het een tocht die ondernomen werd met de moed der wanhoop.
first-pic
Onderweg ontmoette Steve gelukkig Alicia, die hem toevallig voorbij zag rijden. Ze vroeg hoe het met hem ging, maar Steve was de vrouw al aan het vertellen hoe al z'n honden heetten. Op dat moment had hij nog niet eens zichzelf geïntroduceerd.
Samen met haar moeder Micky zette Alicia vervolgens een actie op touw om de dierenliefhebber en te helpen. En dat werkte gigantisch: binnen de kortste keren kreeg de dierenvriend hulp van honderden mensen!
Allereerst kreeg Steve een hotelovernachting voor hem én zijn honden aangeboden:
hotel
Maar dat was nog niet alles. Een lokaal asiel doneerde honderden kilo's hondenvoer voor de dieren, en Steve kreeg zelfs een lift aangeboden van weer iemand anders. Hij wilde de hondenverzorger én zijn honden best naar zijn bestemming brengen - de barmhartige vriend waarmee de hele tocht begon. Zo gezegd, zo gedaan:
in-car
Eenmaal daar aangekomen bleek hoeveel mensen geïnspireerd waren geraakt door Steve en zijn opoffering voor zijn honden. Hij kreeg door iemand die zijn verhaal had gehoord en daardoor was geraakt een huis aangeboden waar hij momenteel woont. Samen met zijn honden. Middels een crowdfundingsactie is inmiddels ook al betaald voor de inenting en vlooienkuur van de dieren.
11800359_1645196985694010_872454833929979687_n
Steve heeft op zijn avontuur veel mensen ontmoet die hem geholpen hebben. Maar misschien heeft hij zelf nog wel het meeste werk verricht: hij verzorgde al jaren zonder enige tegenprestatie tientallen honden. En daarna inspireerde hij tientallen mensen die zijn verhaal hoorden, terwijl de hondenliefhebber voorbijreed met zijn geïmproviseerde hondenmobiel. Een echte dierenvriend, een echte held.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten